Kremet grønnsakssuppe
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Pannebrød: Løs opp gjær i vann. Tilsett sukker, salt og olje. Spe med mel og elt sammen til en smidig deig. La heve på et lunt sted i 30 minutter. Del i fire emner og kjevl ut til sirkler. Stek på begge sider i tørr og varm panne til de er gylne og gjennomstekte. Pakk inn i kjøkkenhåndkle, slik at de ikke tørker ut.
-
Trinn 2
Skrell sellerirot, søtpotet, potet og gulrot. Skjær i små terninger på ca. 1 cm. Vask purren og del i skiver. Finhakk hvitløk og rosmarin. Ha olje i en gryte på medium varme. Tilsett purre og la det surre til purren er myk, men ikke stekt. Tilsett gulrot, søtpotet, potet, selleri og hvitløk. Rør noen minutter. Hell på kraft og tilsett urter og laurbærblad. La småputre til grønnsakene er møre og potetene begynner å falle fra hverandre. Ta ut laurbærbladet.
-
Trinn 3
Kjør suppen glatt med en stavmikser eller grønnsaksstapper. Smak til med salt og pepper.
-
Trinn 4
Hell av vannet av kikertene og tørk. Varm 2 ss olje i en panne og legg kikertene i oljen. Strø over karri og rist beveg på pannen til kikertene er gylne.
-
Trinn 5
Hell suppen i boller. Legg på noen skjeer med kikerter. Strø over hakket persille og server med hjemmelaget pannebrød til.