Ovnsbakt tomatsuppe
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Del løken i fire båter. Legg løken på et bakebrett med bakepapir. Del tomater i to, og legg dem på bakebrettet med snittflaten opp. Legg hele hvitløksfedd med skall på brettet. Pensle med olivenolje. La stå midt i ovnen i ca. 30 minutter. Hvitløken tas ut etter 15 minutter.
-
Trinn 2
Fjern skallet på løk og hvitløk. Bruk stavmikser og kjør glatt. Tilsett tomater, en etter en. Ha den glatte suppen over i en gryte og kok opp sammen med buljong og parmesan. Spe med fløte – og smak til med salt og pepper. Hakk frisk basilikum og ha på toppen av hver suppeskål.
-
Trinn 3
Lag brødkrutonger: Del brødskivene I terninger. Varm en panne og stek brødbitene gylne i litt olje. Salt og pepre. Du kan også steke dem i ovnen på et bakebrett til de er gylne, mens grønnsakene er i ovnen.