Ovnsbakt tomatsuppe | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Ovnsbakt tomatsuppe

Ingen vurderinger
Ovnsbakt tomatsuppe
Å bake grønnsaker i ovnen, skaper en dypere og mer konsentrert smak. Perfekt for supper. Denne oppskriften bør du teste.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 stk
Løk
8 stk
Klasetomater
3 fedd
Hvitløk
2 ss
Olivenolje
1 dl
Parmesan (finrevet)
3 dl
Grønnsaksbuljong
1 dl
Kremfløte
1 klype
Salt og pepper
1 neve
Frisk basilikum

Brødkrutonger

3 skive
Brød
2 ss
Olivenolje
1 klype
Salt og pepper

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Del løken i fire båter. Legg løken på et bakebrett med bakepapir. Del tomater i to, og legg dem på bakebrettet med snittflaten opp. Legg hele hvitløksfedd med skall på brettet. Pensle med olivenolje. La stå midt i ovnen i ca. 30 minutter. Hvitløken tas ut etter 15 minutter.

  2. Trinn 2

    Fjern skallet på løk og hvitløk. Bruk stavmikser og kjør glatt. Tilsett tomater, en etter en. Ha den glatte suppen over i en gryte og kok opp sammen med buljong og parmesan. Spe med fløte – og smak til med salt og pepper. Hakk frisk basilikum og ha på toppen av hver suppeskål.

  3. Trinn 3

    Lag brødkrutonger: Del brødskivene I terninger. Varm en panne og stek brødbitene gylne i litt olje. Salt og pepre. Du kan også steke dem i ovnen på et bakebrett til de er gylne, mens grønnsakene er i ovnen.

Prøv også