Lun gresskarsuppe | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Grønnsaker Lun gresskarsuppe

Lun gresskarsuppe

4.6 i snitt
Lun gresskarsuppe
Gresskar er mer enn bare halloween-pynt. Lag denne nydelige gresskarsuppen og topp med rømme, persille og gresskarkjerner. Smaken og lukten av rått gresskar endres helt ved tilberedning, og blir nydelig.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 kg
Gresskar, uten kjerner og skall  
4 fedd
Hvitløk
1 stk
Gul løk
1 l
Utvannet buljong av grønnsaker eller kjøtt
4 ss
Gresskarkjerner
4 ss
Lettrømme
4 ss
Hakket persille
0.3 stk
Sitronsaft
2 ss
Olivenolje
0.3 ts
Salt
0.3 ts
Pepper

Slik gjør du

 1. Trinn 1

  Forvarm ovnen til 180 grader. Start med å klargjøre grønnsakene. Kutt gresskarkjøttet i små, fine biter. Bruk breddesiden av en kniv til å knuse hvitløk med skall. Kutt deretter løken med skallet på, i to deler.

 2. Trinn 2

  Rør sammen hvitløk, løk, gresskar og litt olivenolje. Ha blandingen utover et stekebrett med bakepapir. Dryss på salt og pepper. La stå i stekeovnen til gresskarbitene er møre, og løken har blitt bløt. Det tar ca. 40 minutter.  

 3. Trinn 3

  Kok opp buljongen i en kasserolle. Klem den bløte løken og hvitløken ut av skallene sine, og kast skallrestene. Legg noen gresskarbiter til side. Ha resten av grønnsakene over i den varme buljongen. Bruk en stavmikser til å gjøre suppen klumpefri. Ha i sitronsaften, og juster smaken med salt og pepper. 

 4. Trinn 4

  Topp suppen med gresskarbitene som ble lagt til side, en skje fløte eller rømme, samt persille og gresskarkjerner. 

TIPS

Ta vare på gresskarkjernene - de kan nemlig spises. Skyll dem godt, og tørk dem på et kjøkkenhåndkle. Bland inn litt salt og olje, og rist kjernene gylne i en middels varm stekepanne eller i en langpanne på 180 grader i ovnen.