Lun gresskarsuppe
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Forvarm ovnen til 180 grader. Start med å klargjøre grønnsakene. Kutt gresskarkjøttet i små, fine biter. Bruk breddesiden av en kniv til å knuse hvitløk med skall. Kutt deretter løken med skallet på, i to deler.
-
Trinn 2
Rør sammen hvitløk, løk, gresskar og litt olivenolje. Ha blandingen utover et stekebrett med bakepapir. Dryss på salt og pepper. La stå i stekeovnen til gresskarbitene er møre, og løken har blitt bløt. Det tar ca. 40 minutter.
-
Trinn 3
Kok opp buljongen i en kasserolle. Klem den bløte løken og hvitløken ut av skallene sine, og kast skallrestene. Legg noen gresskarbiter til side. Ha resten av grønnsakene over i den varme buljongen. Bruk en stavmikser til å gjøre suppen klumpefri. Ha i sitronsaften, og juster smaken med salt og pepper.
-
Trinn 4
Topp suppen med gresskarbitene som ble lagt til side, en skje fløte eller rømme, samt persille og gresskarkjerner.
TIPS
Ta vare på gresskarkjernene - de kan nemlig spises. Skyll dem godt, og tørk dem på et kjøkkenhåndkle. Bland inn litt salt og olje, og rist kjernene gylne i en middels varm stekepanne eller i en langpanne på 180 grader i ovnen.