Lun gresskarsuppe

Gresskar er mer enn bare halloween-pynt. Lag denne nydelige gresskarsuppen og topp med rømme, persille og gresskarkjerner. Smaken og lukten av rått gresskar endres helt ved tilberedning, og blir nydelig.
Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Forvarm ovnen til 180 grader. Start med å klargjøre grønnsakene. Kutt gresskarkjøttet i små, fine biter. Bruk breddesiden av en kniv til å knuse hvitløk med skall. Kutt deretter løken med skallet på, i to deler.
Trinn 2
Rør sammen hvitløk, løk, gresskar og litt olivenolje. Ha blandingen utover et stekebrett med bakepapir. Dryss på salt og pepper. La stå i stekeovnen til gresskarbitene er møre, og løken har blitt bløt. Det tar ca. 40 minutter.
Trinn 3
Kok opp buljongen i en kasserolle. Klem den bløte løken og hvitløken ut av skallene sine, og kast skallrestene. Legg noen gresskarbiter til side. Ha resten av grønnsakene over i den varme buljongen. Bruk en stavmikser til å gjøre suppen klumpefri. Ha i sitronsaften, og juster smaken med salt og pepper.
Trinn 4
Topp suppen med gresskarbitene som ble lagt til side, en skje fløte eller rømme, samt persille og gresskarkjerner.
TIPS
Ta vare på gresskarkjernene - de kan nemlig spises. Skyll dem godt, og tørk dem på et kjøkkenhåndkle. Bland inn litt salt og olje, og rist kjernene gylne i en middels varm stekepanne eller i en langpanne på 180 grader i ovnen.