Gresskarrisotto | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Gresskarrisotto

4.7 i snitt
Tidsbruk 60 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
8 ingredienser
Gresskarrisotto
Bruk høstens smaker i hverdagsmiddagen! Med denne oppskriften på gresskarrisotto kombineres det smaksrike gresskaret med fersk salvie, sjalottløk og parmesan.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 kg
Gresskarkjøtt
3 ts
Olivenolje
1 kvist
Salvie
1.5 l
Kyllingkraft
50 gr
Smør
3 stk
Sjalottløk
300 gr
Risottoris
50 gr
Parmesan

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm ovnen til 220 grader. Skjær gresskarkjøttet i terninger og hakk salvien grovt. Bland sammen med olje, og sett det i ovnen i omtrent 30 min.

Trinn 2

Kok opp kyllingkraft og la den putre. Samtidig smelter du smør i en kjele og hiver oppi finhakket sjalottløk. La dette godgjøre seg i 10 min før du heller over risottorisen. La risottoen marinere i smør og løk til den har en gjennomsiktig farge.

Trinn 3

Bland risottoen med kyllingkraften og la det småkoke på lav varme i omtrent 30 min. til vannet er fordampet og risottoen er kremet i konsistensen.

Trinn 4

Stek salvien i olje, enten i stekepanne eller på stekebrett i ovnen. Stek til bladene har fått en gyllen og sprø kant, og la det tørke på kjøkkenpapir.

Trinn 5

Ta halvparten av det bakte gresskaret (resten er til pynt!) og mos det til en puré. Tilsett puréen, samt parmesan og resten av smøret i risottoen, og la den hvile i fem min.

Trinn 6

Server med gresskar- og salviepynt.