Gresskarrisotto

Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Forvarm ovnen til 220 grader. Skjær gresskarkjøttet i terninger og hakk salvien grovt. Bland sammen med olje, og sett det i ovnen i omtrent 30 min.
-
Trinn 2
Kok opp kyllingkraft og la den putre. Samtidig smelter du smør i en kjele og hiver oppi finhakket sjalottløk. La dette godgjøre seg i 10 min før du heller over risottorisen. La risottoen marinere i smør og løk til den har en gjennomsiktig farge.
-
Trinn 3
Bland risottoen med kyllingkraften og la det småkoke på lav varme i omtrent 30 min. til vannet er fordampet og risottoen er kremet i konsistensen.
-
Trinn 4
Stek salvien i olje, enten i stekepanne eller på stekebrett i ovnen. Stek til bladene har fått en gyllen og sprø kant, og la det tørke på kjøkkenpapir.
-
Trinn 5
Ta halvparten av det bakte gresskaret (resten er til pynt!) og mos det til en puré. Tilsett puréen, samt parmesan og resten av smøret i risottoen, og la den hvile i fem min.
-
Trinn 6
Server med gresskar- og salviepynt.