Grillspyd med grønnsaker og peanøttsaus
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Lag peanøttsausen: Finhakk chili, hvitløk, koriander og ingefær. Kok opp vannet, og ha i peanøttsmør og resten av ingrediensene i et vannbad. Rør mens det varmes forsiktig opp til tykk saus. Smak til med salt og limesaft.
-
Trinn 2
Rens grønnsakene og kutt dem i biter på 3 x 3 cm. Del halloumi-ost i store terninger. Tre bitene på grillspyd eller trespyd. Start og avslutt med ½ chili.
-
Trinn 3
Rist sesamfrøene i en tørr panne på medium styrke til de er gylne.
-
Trinn 4
Kutt opp friske urter og bland med hakket hvitløk, olje, salt og pepper. Smør grillspydene med marinaden og grill dem i fem minutter på hver side på middels varme.
-
Trinn 5
Dryss grovhakket koriander og ristede sesamfrø over spydene ved servering. Server med kokt ris og peanøttsaus.
TIPS
Du kan enkelt bytte ut ingrediensene med det du har liggende i grønnsaksskuffen. Grillen er nemlig en fin måte å redde slitne, men fortsatt gode, grønnsaker på.