Hopp til innhold

Kjøttgryte med grønnsaker

Ingen vurderinger
Tidsbruk 120 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
12 ingredienser
Kjøttgryte med grønnsaker
Deilige rotgrønnsaker og urter gir nydelig smak til denne kjøttgryten som lager seg selv i ovnen. Lag gjerne en større porsjon og fryse den ned.

Antall personer

4 voksne
0 barn

Ingredienser

800 gr
Oksehøyrygg
4 stk
Gulrøtter
100 gr
Sellerirot
1 stk
Squash
1 stk
Løk
5 fedd
Hvitløk
2 kvist
Rosmarin, tørket
2 stk
Laurbærblad
4 dl
Kjøttkraft
1 boks
Hakkede tomater
1 klype
Salt og pepper
2 ss
Olje til steking

Slik gjør du

Trinn 1

Del squash i tykke halvmåner. Skrell gulrot og sellerirot, og skjær i store biter. 

Grovhakk hvitløk. Skjær løk i små terninger og skjær kjøttet i store terninger.

Trinn 2

Ha olje i en kjele. Fres kjøttet i oljen til du oppnår fin stekeskorpe. Salte og pepre kjøttet.

Trinn 3

Ha i løk og rør jevnlig i noen minutter, og tilsett kraft og hakkede tomater. Kok opp. Ha i grønnsaker og urter.

Trinn 4

Sett kjelen (med lokk på) i ovnen på 180 grader. La stå i 1 1/2 time. Sjekk om kjøttet er mørt. Smak til med salt og pepper. La stå lengre hvis kjøttet ikke er mørt. 

Trinn 5

Server gryten med ris eller potetmos.