Blomkålbiff | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Blomkålbiff

3.4 i snitt
Blomkålbiff
Dette er bare et bevis på at blomkål virkelig er en allsidig grønnsak som til og med kan brukes som hovedrett!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 stk
Blomkål, skivet
1 ts
Røkt paprikapulver
2 fedd
Hvitløk
1 ss
Meierismør
1 neve
Frisk persille, finhakket
1 stk
Rød chili, finhakket
1 ss
Rødvinseddik
1 ss
Olivenolje
1 klype
Salt og pepper

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Rens og skjær opp blomkålen i tykke skiver. Ha på litt olivenolje, paprikapulver, salt og pepper og gni blomkålskivene godt inn.

  2. Trinn 2

    Stek blomkålen i smøret på medium varme i en stekepanne på begge sider. Ha i litt mer smør og et hvitløksfedd og øs over smeltet smør over “biffen” til den er myk tvers igjennom.

  3. Trinn 3

    I en liten skål blander du sammen finhakket persille, chili og ett hvitløksfedd, før du har i litt olivenolje og litt rødsvinseddik til du har en syrlig flytende chimichurri-dressing. Smak til med salt og pepper.

  4. Trinn 4

    Server på en seng av silkemyk potetmos og nyt en smaksbombe!

Tips!

Stek blomkålen som vanlig, men i mindre buketter og server med hummus, så har du en perfekt forrett!