Hopp til innhold

Blomkålbiff med BBQ-saus

4.0 i snitt
Tidsbruk 20 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
14 ingredienser
Blomkålbiff med BBQ-saus
Blomkålbiff med BBQ-saus lager du ved å skjære skiver av blomkål, marinere i hjemmelaget BBQ-saus og legge på grillen. En sikker vinner!

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

2 stk
Blomkål
2 ss
Extra Virgin Olivenolje REMA 1000
1 klype
Flaksalt
1 klype
Knust sort pepper

BBQ-saus

1 dl
Ketchup
0.5 dl
Rødvinseddik
0.5 dl
Brunt sukker
3 ss
Soyasaus
1 ss
Dijonsennep
2 ts
Hvitløkspulver
1 ss
Ingefær, revet
2 ts
Paprikakrydder
2 ts
Chilipulver
1 ts
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Lag BBQ-sausen: Bland alt i en kjele, gi et raskt oppkok under omrøring, og avkjøl.

Trinn 2

Dele blomkålen i to rett gjennom stilken. Hver halve blomkål deles igjen, så du har to fine skiver som henger fast i stilken på midten. Pensle blomkålbitene med olivenolje på begge sider og krydre godt med salt og pepper.

Trinn 3

Grill på høy varme, snu ofte. Etter ca 8min pensles et godt lag med bbq-glaze på begge sider. Grill ytterligere 1 min til på hver side, slik at bbq-sausen karamelliserer seg lett.

Trinn 4

Server med ekstra bbq-saus ved siden og tilbehør etter eget ønske.