Grillet aubergine med asiatisk saus
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Lag asiatisk saus: Bland alle ingrediensene.
-
Trinn 2
Skjær chili og vårløk i skiver. Tenn grillen. Når den er varm er den klar til å brukes.
-
Trinn 3
Del auberginene i to på langs. Skjær i snittflaten slik man gjør med ribbesvor. Pensle med olje. Smak til med salt og pepper.
-
Trinn 4
Legg auberginene med snittflaten ned på grillen i ca. 10 minutter til kjøttet er mykt. Snu auberginene og grill på skinnsiden i ca. 10 minutter (helst med lokket på grillen). Pensle snittflaten med asiatisk saus og grill dem med snittflaten ned i et minutt til.
-
Trinn 5
Pensle generøst med saus før servering. Strø over chili, vårløk og rikelig med koriander og stekt løk.