Gresk salat med grillet aubergine | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Grønnsaker Gresk salat med grillet aubergine

Gresk salat med grillet aubergine

3.8 i snitt
Gresk salat med grillet aubergine
Solmodne tomater, rødløk, oliven og fetaost. Lite smaker så godt av sommer som en gresk salat. Med grillet aubergine, passer denne supert både som siderett og hovedrett til sommerens grillmiddager.

Velg antall personer

Voksne
1
Barn
1

Ingredienser

3 ss
Extra virgin olivenolje
1 stk
Sitron, saften
2 ts
Frisk oregano eller persille
1 klype
Havsalt
1 klype
Nykvernet pepper
100 gr
Fetaost
1 stk
Sitron, saften
1 dash
Olivenolje
1 klype
Salt og pepper
2 stk
Aubergine

Tomatsalat

3 stk
Plommetomater
0.5 stk
Agurk
1 stk
Rødløk
1 neve
Steinfrie olivener
2 fedd
Hvitløk

Slik gjør du

 1. Trinn 1

  Bland olje, sitronsaft og oregano eller persille i en liten bolle. Skjær av endene på auberginene og del i to på langs. Skjær aubergine i 0,5 cm tykke skiver på langs og ha i en bolle. Hell olje- og sitronblandingen over aubergineskivene og bland godt.

 2. Trinn 2

  Skjær tomater i 2 x 2 cm store terninger. Del agurk på langs og skjær i tynne skiver. Rens og skjær løk i tynne skiver. Rens og finhakk hvitløk. Bland sammen tomater, agurk, rødløk, olivener og hvitløk i en bolle.

 3. Trinn 3

  Tenn grillen. Legg aubergineskivene over direkte varme for å gi dem litt farge. Snu aubergineskivene og grill litt på den andre siden. Flytt over til indirekte varme. Ta ned lokket. Grill til aubergineskivene er passe myke.

 4. Trinn 4

  Legg skivene over på et fat, og topp med tomatsalaten. Skjær fetaost i terninger og ha den oppå salaten. Topp med sitronsaft og litt olivenolje. Smak til med salt og pepper.