Gresk salat med grillet aubergine
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Bland olje, sitronsaft og oregano eller persille i en liten bolle. Skjær av endene på auberginene og del i to på langs. Skjær aubergine i 0,5 cm tykke skiver på langs og ha i en bolle. Hell olje- og sitronblandingen over aubergineskivene og bland godt.
-
Trinn 2
Skjær tomater i 2 x 2 cm store terninger. Del agurk på langs og skjær i tynne skiver. Rens og skjær løk i tynne skiver. Rens og finhakk hvitløk. Bland sammen tomater, agurk, rødløk, olivener og hvitløk i en bolle.
-
Trinn 3
Tenn grillen. Legg aubergineskivene over direkte varme for å gi dem litt farge. Snu aubergineskivene og grill litt på den andre siden. Flytt over til indirekte varme. Ta ned lokket. Grill til aubergineskivene er passe myke.
-
Trinn 4
Legg skivene over på et fat, og topp med tomatsalaten. Skjær fetaost i terninger og ha den oppå salaten. Topp med sitronsaft og litt olivenolje. Smak til med salt og pepper.