Hopp til innhold

Grillet salat med estragondressing

2.5 i snitt
Tidsbruk 20 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
16 ingredienser
85 planlagt
Grillet salat med estragondressing

Griller du grønnsakene først får salaten mer smak. Prøv denne friske oppskriften med grillet brokkoli, asparges, sukkererter og parmesan.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

0.5 stk
Brokkoli
1 bunt
Asparges
1 pose
Sukkererter
4
Vårløk
50 gr
Revet parmesan
50 gr
Mandler eller gresskarkjerner
1 ss
Olivenolje
2 ts
Havsalt

Estragondressing

1 dl
Majones
2 dl
Rømme
0.5 stk
Sitron, saften
0.3 ts
Cayennepepper
1 ss
Tørket estragon
1 fedd
Hvitløk
1 ts
Hvitvinseddik
1 ts
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Dressing: Finhakk hvitløk. Bland tørket estragon med noen dråper hvitvinseddik og miks alt sammen.

Trinn 2

Skrell aspargesen og kutt alle grønnsakene i like store biter. Pass på at de ikke kuttes for smått, da risikerer du at de faller mellom grillristen.

Trinn 3

Legg alle grønnsakene i en frysepose og tilsett olivenolje og salt. Rist posen godt, slik at grønnsakene blir marinert i olivenoljen.

Trinn 4

Grill grønnsakene møre. Legg i en serveringsbolle og vend inn revet parmesan mens de ennå er varme. Bland med estragondressingen.

Trinn 5

Strø grovhakkede mandler eller gresskarkjerner over salaten.

TIPS!

Denne salaten smaker også godt med spekeskinke og grillet brød ved siden av.