Hopp til innhold

Grillet sommerkålsalat

Ingen vurderinger
Tidsbruk 15 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
14 ingredienser
37 planlagt
Grillet sommerkålsalat

Sommerkålsalaten får enda mer smak når du slenger den en runde på grillen. Perfekt å servere som forrett eller tilbehør ved siden av kjøtt og fisk.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 stk
Hel norsk sommerkål
1 pk
Fetaost uten marinade
2 stk
Epler
1 stk
Rødløk
1 potte
Bladpersille
1 stk
Sitron
2 ss
Kapers
1 klype
Havsalt
1 klype
Sort pepper

Vinaigrette

1 ss
Dijonsennep
3 ss
Eplecidereddik
2 ss
Honning
1 klype
Salt
0.5 dl
Olivenolje

Slik gjør du

Trinn 1

Vinaigrette: Ha alle ingrediensene i et tomt, rent syltetøyglass eller en tom flaske med kork og rist hardt i 2–3 minutter. Vinaigretten skal bli tykk og kremet.

Trinn 2

Del sommerkålen i fire båter. Bruk en pensel eller fingrene til å gni litt olje på kålen. Krydre med salt og pepper.

Trinn 3

Grill kålen på begge sider til den får grillfarge, gjerne litt brente kanter – ca. 4-5 minutter på hver side. Press litt fersk sitronsaft over kålen.

Trinn 4

Legg blokken med fetaost i folie og sleng på grillen. La den ligge på høy varme i ca. 5 minutter.

Trinn 5

Kutt eple og løk i små terninger, og ha i vinaigretten sammen med kapers og grovhakket bladpersille.

Trinn 6

Topp sommerkålskivene med noen rause skjeer av sennepsvinaigretten og strø grillet fetaost over.

TIPS!

Sitronen blir hakket søtere dersom du deler den i to og griller den noen minutter med snittsiden ned.