Grillet sommerkålsalat | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Grønnsaker Grillet sommerkålsalat

Grillet sommerkålsalat

2.8 i snitt
Tidsbruk 15 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
14 ingredienser
37 planlagt
Grillet sommerkålsalat

Sommerkålsalaten får enda mer smak når du slenger den en runde på grillen. Perfekt å servere som forrett eller tilbehør ved siden av kjøtt og fisk.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 stk
Hel norsk sommerkål
1 pk
Fetaost uten marinade
2 stk
Epler
1 stk
Rødløk
1 potte
Bladpersille
1 stk
Sitron
2 ss
Kapers
1 klype
Havsalt
1 klype
Sort pepper

Vinaigrette

1 ss
Dijonsennep
3 ss
Eplecidereddik
2 ss
Honning
1 klype
Salt
0.5 dl
Olivenolje

Slik gjør du

Trinn 1

Vinaigrette: Ha alle ingrediensene i et tomt, rent syltetøyglass eller en tom flaske med kork og rist hardt i 2–3 minutter. Vinaigretten skal bli tykk og kremet.

Trinn 2

Del sommerkålen i fire båter. Bruk en pensel eller fingrene til å gni litt olje på kålen. Krydre med salt og pepper.

Trinn 3

Grill kålen på begge sider til den får grillfarge, gjerne litt brente kanter – ca. 4-5 minutter på hver side. Press litt fersk sitronsaft over kålen.

Trinn 4

Legg blokken med fetaost i folie og sleng på grillen. La den ligge på høy varme i ca. 5 minutter.

Trinn 5

Kutt eple og løk i små terninger, og ha i vinaigretten sammen med kapers og grovhakket bladpersille.

Trinn 6

Topp sommerkålskivene med noen rause skjeer av sennepsvinaigretten og strø grillet fetaost over.

TIPS!

Sitronen blir hakket søtere dersom du deler den i to og griller den noen minutter med snittsiden ned.