Grillet sommerkålsalat
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Vinaigrette: Ha alle ingrediensene i et tomt, rent syltetøyglass eller en tom flaske med kork og rist hardt i 2–3 minutter. Vinaigretten skal bli tykk og kremet.
-
Trinn 2
Del sommerkålen i fire båter. Bruk en pensel eller fingrene til å gni litt olje på kålen. Krydre med salt og pepper.
-
Trinn 3
Grill kålen på begge sider til den får grillfarge, gjerne litt brente kanter – ca. 4-5 minutter på hver side. Press litt fersk sitronsaft over kålen.
-
Trinn 4
Legg blokken med fetaost i folie og sleng på grillen. La den ligge på høy varme i ca. 5 minutter.
-
Trinn 5
Kutt eple og løk i små terninger, og ha i vinaigretten sammen med kapers og grovhakket bladpersille.
-
Trinn 6
Topp sommerkålskivene med noen rause skjeer av sennepsvinaigretten og strø grillet fetaost over.
TIPS!
Sitronen blir hakket søtere dersom du deler den i to og griller den noen minutter med snittsiden ned.