Grillet hjertesalat med bacon | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Grønnsaker Grillet hjertesalat med bacon

Grillet hjertesalat med bacon

4.4 i snitt
Tidsbruk 20 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
14 ingredienser
Grillet hjertesalat med bacon
En liten runde på grillen gir salaten en fantastisk smak og farge. Topp med deilig parmesandressing og andre godsaker. Perfekt som forrett – eller ypperlig som sommerlig middag.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

2 stk
Hjertesalat
3 ss
Olivenolje
1 klype
Salt
0.5 stk
Sitron
0.5 pk
Bacon
8 stk
Reddiker

Dressing

1 dl
Parmesan (finrevet)
2 ss
Majones
3 ss
Lettrømme
1 ts
Sitronsaft
1 ts
Dijonsennep
4 dash
Tabasco
4 ss
Gressløk
1 klype
Salt og pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Bland ingrediensene til dressingen og smak til med salt og pepper. Del baconskiver i fire biter. Sprøstek i pannen eller i ovnen. Legg på kjøkkenpapir for å bli kvitt overflødig fett.

Trinn 2

Skjær reddiker i tynne skiver. Del hjertesalat i to på langs. Vask og tørk godt. Skjær av eventuelle urenheter ved stilken. Pensle snittflatene med olje og dryss litt salt over. Legg snittflatene på varm grill i ca. 30 sek. til salaten har fått fint mønster.

Trinn 3

Ta hjertesalaten av grillen og skvis litt sitronsaft over. Legg på fat og ha en klatt dressing på toppen. Pynt med reddikskiver og bacon.

LAGET AV

Helle Øder Valebrokk

I samarbeid med matskribent og kokebokforfatter Helle Øder Valebrokk får du enkle og gode hverdagsoppskrifter for hele familien.