Grillet hjertesalat med bacon | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Grønnsaker Grillet hjertesalat med bacon

Grillet hjertesalat med bacon

4.4 i snitt
Grillet hjertesalat med bacon
En liten runde på grillen gir salaten en fantastisk smak og farge. Topp med deilig parmesandressing og andre godsaker. Perfekt som forrett – eller ypperlig som sommerlig middag.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

2 stk
Hjertesalat
3 ss
Olivenolje
1 klype
Salt
0.5 stk
Sitron
0.5 pk
Bacon
8 stk
Reddiker

Dressing

1 dl
Parmesan (finrevet)
2 ss
Majones
3 ss
Lettrømme
1 ts
Sitronsaft
1 ts
Dijonsennep
4 dash
Tabasco
4 ss
Gressløk
1 klype
Salt og pepper

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Bland ingrediensene til dressingen og smak til med salt og pepper. Del baconskiver i fire biter. Sprøstek i pannen eller i ovnen. Legg på kjøkkenpapir for å bli kvitt overflødig fett.

  2. Trinn 2

    Skjær reddiker i tynne skiver. Del hjertesalat i to på langs. Vask og tørk godt. Skjær av eventuelle urenheter ved stilken. Pensle snittflatene med olje og dryss litt salt over. Legg snittflatene på varm grill i ca. 30 sek. til salaten har fått fint mønster.

  3. Trinn 3

    Ta hjertesalaten av grillen og skvis litt sitronsaft over. Legg på fat og ha en klatt dressing på toppen. Pynt med reddikskiver og bacon.

LAGET AV

Helle Øder Valebrokk

I samarbeid med matskribent og kokebokforfatter Helle Øder Valebrokk får du enkle og gode hverdagsoppskrifter for hele familien.