Hopp til innhold

Grønnsaksform med bacon og egg

3.8 i snitt
Tidsbruk 30 minutter
12 ingredienser
Grønnsaksform med bacon og egg
Grønnsaksform med bacon og egg er en enkel, smakfull og næringsrik middagsrett med sesongens rotgrønnsaker. Perfekt hverdagsmat for hele familien, som lages på 30 minutter!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 kg
Rotgrønnsaker (f.eks gulrot, kålrot, sellerirot, persillerot)
2 ss
Olivenolje
4 fedd
Hvitløk
2 ss
Rosmarin
1 ss
Timian
1 boks
Hakkede tomater
1 ss
Salt
1 ts
Nykvernet pepper
2 dl
Crème Fraîche
200 gr
Bacon i terninger
1 ss
Solsikkeolje
6 stk
Egg

Slik gjør du

Trinn 1

Sett ovnen på 200 grader varmluft. Skrell alle rotgrønnsakene og kutt de i 1-2 cm biter. Fres i en panne 2 minutter i olivenolje med hakket hvitløk.

Trinn 2

Tilsett hakket, frisk rosmarin og timian. Ha i en boks med hakkede tomater, salt, kvernet pepper og Créme Fraîche. Kok opp og la koke i 3 minutter.

Trinn 3

Hell alt over i en ildfast form og bak i ovnen i 20 minutter.

Trinn 4

Stek baconterninger i en panne med solsikkeolje til de er lysebrune. Kok egg i 8 minutter. Avkjøl før de skrelles og deles i to.

Trinn 5

Ta grønnsaksformen ut av ovnen og hell over baconterninger. Pynt med kokte smilende egg, delt i to.