Hopp til innhold

Grillet maisdipp

Ingen vurderinger
Tidsbruk 20 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
9 ingredienser
25 planlagt
Grillet maisdipp

Spicy kremet maisdipp passer perfekt som tilbehør til taco, nachos og grillmat.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

6 stk
Maiskolber
2 fedd
Hvitløk
3 dl
Creme fraiche
1 stk
Lime, saft
2 stk
Rød chili
2 ss
Hot sauce (f.eks tabasco)
4
Vårløk
2 ts
Salt
1 klype
Sort pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Varm opp grillen. Grill maisen godt på alle sider, i ca. 10 minutter.

Trinn 2

Del chilien i to og skrap ut frøene. Legg chili og vårløk på grillen, og grill på begge sider til grønnsakene får grillskorpe.

Trinn 3

Skjær maiskornene av kolbene og ha de i en bolle. Vend inn creme fraiche, hot sauce, finhakket hvitløk, salt, pepper og limejuice, samt den stekte chilien og vårløken.

Trinn 4

Bruk en stavmikser eller blender til å jevne ut maisdippen. La noen av maiskornene være grovkuttet.

Trinn 5

Ha dippen over i en ildfast form og stek på 180 grader i ca. 10 minutter, til det bobler rundt kanten.

Denne oppskriften er laget av

Reneé Fagerhøi