Hopp til innhold

Grillet auberginepure med appelsin

Ingen vurderinger
Tidsbruk 30 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
5 ingredienser
17 planlagt
Grillet auberginepure med appelsin

Etter en runde på grillen får auberginen enda mer smak. Auberginepure med sesamfrø og appelsin kan brukes som dipp eller tilbehør til grillmat.

Antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

2 stk
Aubergine
0.5 stk
Appelsin, revet skall og saften av den
2 ss
Sesamfrø, ristede
0.5 dl
Olivenolje
1 klype
Salt og pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Prikk hull i auberginene med en gaffel. Legg dem på grillen og grill alle sider i 20 minutter. Til den blir myk. De kan også bakes i ovn på 250 grader i ca. 20 minutter.

Trinn 2

Del den i to når den er myk, og skrap ut auberginekjøttet. Visp sammen olivenolje, revet appelsinskall, appelsinsaft, sesamfrø, salt og pepper, og ha det sammen med auberginen i en bolle.

TIPS

Auberginpuré passer utmerket sammen med grillmat som lammekjøtt, fisk, kylling og skalldyr.