Betesalat med appelsin og fetaost
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Skrell polkabetene (eller andre beter) og skjær dem i 3-4 millimeter tykke skiver. Ha dem i en kjele med appelsinjuice, vann, eddik, olivenolje, salt og pepper. Kok opp under lokk og kok i fem minutter til polkabeteskivene er møre. Legg skivene på et serveringsfat, for å avkjøle, og kok ned kraften til 1 dl. Dette blir dressingen.
-
Trinn 2
Grovhakk hasselnøttene og stek dem lysebrune i en tørr stekepanne. Hell dem over betene og legg på terninger av fetaost eller salatost. Pynt pent med ruccula, appelsinbiter og hell over den nedkokte kokelaken når den er litt avkjølt. Server gjerne salaten romtemperert. Brød og smør er godt til.
Tips
Det er godt med sprøstekt salami i salaten hvis du føler for litt kjøtt.