Hopp til innhold

Betesalat med appelsin og fetaost

4.7 i snitt
Tidsbruk 30 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
11 ingredienser
13 planlagt
Betesalat med appelsin og fetaost

Velbekomme, her har du en enkel og original oppskrift som setter høsten på middagsbordet. Polkabeten minner om rødbeten, men har litt mildere smak. Dessuten setter den en fristende farge på salaten.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

2 dl
Appelsinjuice
2 stk
Appelsiner
200 gr
Fetaost
100 gr
Hasselnøtter
1 pk
Rucculasalat, vasket
1,000 gr
Polkabeter
2 dl
Vann
2 ss
Eddik, 7 %
1 dl
Olivenolje
1 ts
Salt
1 klype
Kvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Skrell polkabetene (eller andre beter) og skjær dem i 3-4 millimeter tykke skiver. Ha dem i en kjele med appelsinjuice, vann, eddik, olivenolje, salt og pepper. Kok opp under lokk og kok i fem minutter til polkabeteskivene er møre. Legg skivene på et serveringsfat, for å avkjøle, og kok ned kraften til 1 dl. Dette blir dressingen.

Trinn 2

Grovhakk hasselnøttene og stek dem lysebrune i en tørr stekepanne. Hell dem over betene og legg på terninger av fetaost eller salatost. Pynt pent med ruccula, appelsinbiter og hell over den nedkokte kokelaken når den er litt avkjølt. Server gjerne salaten romtemperert. Brød og smør er godt til.

Tips

Det er godt med sprøstekt salami i salaten hvis du føler for litt kjøtt.