Hopp til innhold

Helstekt kylling med betesalat

Ingen vurderinger
Tidsbruk 90 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
13 ingredienser
36 planlagt
Helstekt kylling med betesalat

Dette må bli høstens søndagsfavoritt. Vakker og sunn betesalat med saftig helstekt kylling. Mye smak!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Helstekt kylling

1 stk
Stange kylling
1 stk
Sitron
1 neve
Rosmarin
1 ss
Smør
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Betesalat

6 stang
Kvister timian
4 fedd
Hvitløk
1 stk
Sitron
1 klype
Salt
1 stk
Pepper
0.5 dl
Olivenolje
6 stk
Rødbete/gulbete (4-5 stk.) og polkabete (1 stk.)

Slik gjør du

Trinn 1

Gni kyllingen inn med romtemperert smør, salt og nykvernet pepper.

Del sitronen i to og legg den inn i buken sammen med noen kvister rosmarin.

Stek på 200 ̊C i ca 1 time og 15 minutter.

Sjekk ved å stikke en skarp kniv inn ved lårfestet. Det skal komme klar saft ut.

La kyllingen hvile.

Trinn 2

Vask og rens betene. Del de røde og gule betene i båter og ha dem i en ildfast form.

Dryss over salt, nykvernet pepper, hakket timian, knuste hvitløksfedd og hell over olivenolje. Bland godt.

Sett betene i ovnen sammen med kyllingen og bak i 30-40 minutter, til de er møre.

Trinn 3

Skjær chioggia beten i tynne skiver. Her er det best å bruke en mandolin.

Råmariner dem med litt salt, nykvernet pepper og presset sitron og dander dem fint på toppen av de bakte betene.

TIPS

Du kan også bruke 1 pk. betemix til betesalaten.