Helstekt kylling med betesalat
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Gni kyllingen inn med romtemperert smør, salt og nykvernet pepper.
Del sitronen i to og legg den inn i buken sammen med noen kvister rosmarin.
Stek på 200 ̊C i ca 1 time og 15 minutter.
Sjekk ved å stikke en skarp kniv inn ved lårfestet. Det skal komme klar saft ut.
La kyllingen hvile.
-
Trinn 2
Vask og rens betene. Del de røde og gule betene i båter og ha dem i en ildfast form.
Dryss over salt, nykvernet pepper, hakket timian, knuste hvitløksfedd og hell over olivenolje. Bland godt.
Sett betene i ovnen sammen med kyllingen og bak i 30-40 minutter, til de er møre.
-
Trinn 3
Skjær chioggia beten i tynne skiver. Her er det best å bruke en mandolin.
Råmariner dem med litt salt, nykvernet pepper og presset sitron og dander dem fint på toppen av de bakte betene.
TIPS
Du kan også bruke 1 pk. betemix til betesalaten.