Helstekt kylling md søtpotetform

Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Helstekt kylling i form: Forvarm ovnen til 160 °C varmluft. Vask og tørk kyllingen godt innvendig.
-
Trinn 2
Bland hakket spekeskinke, smør, timian og appelsinskall. Legg smøret forsiktig under skinnet på brystsiden. Appelsinbåtene legges i buken, på og rundt kyllingen. Plasser kyllingen i en form med brystet opp.
-
Trinn 3
Hell på 2 dl vann, hvitløksfedd, gulrot og løk. Hele formen stekes i ovn i ca. 90 min. til du har en kjernetemperatur på 68 °C. Dersom vannet i formen tørker ut, heller du på nye 2 dl. Sett ovnen på grill-funksjon i noen min. mot slutten. Når kyllingen er tatt ut av ovnen lar du den hvile mens du lager sjy.
-
Trinn 4
Sjy til kyllingen: Mos løken, gulrøttene og hvitløksfeddene fra formen med en gaffel og hell sammen med kyllingkraften over i en gryte. Kok opp og server som sjy. TIPS; Smak til med 1 ts soyasaus for mer smak.
-
Trinn 5
Selleri- og søtpotetform: Forvarm ovnen til 180 °C varmluft. Skrell grønnsakene og skjær dem i tynne skiver. Legg lagvis i en smurt form.
-
Trinn 6
Bland sammen presset hvitløk, kremfløte, flaksalt og et dryss sort pepper. Hell kremfløteblandingen over grønnsakene. Legg et par kvister timian på toppen. Sett i ovnen på 180 °C i ca. 40 min, til grønnsakene er møre.
-
Trinn 7
Appelsinsalat: Skjær skallet av appelsinene og skjær deretter i skiver. Legg på et fat med ruccola-salat.
-
Trinn 8
Del granateple i to og bank ut kjernene med en butt gjenstand på skallet, slik at kjernene faller ut. Dryss over salaten. Grovhakk valnøtter og dryss over salaten.
-
Trinn 9
Bland Dijonsennep og eddik. Dryss i salt og pisk inn olivenolje. Hell dressingen over salaten rett før servering. Del opp kyllingen ved bordet og server stykker av bryst og lår sammen med søtpotet- og selleriform og en frisk appelsinsalat.
Bank ut granateplekjernene over en skål slik at du ikke søler. Saften er vanskelig å fjerne fra klærne.