Hopp til innhold

Helstekt kylling md søtpotetform

Ingen vurderinger
Tidsbruk 120 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
26 ingredienser
78 planlagt
Helstekt kylling md søtpotetform
Helstekt kylling serveres sammen med søtpotet- og selleriform og frisk appelsinsalat.

Antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Ovnsstekt kylling

1 stk
En fersk kylling
4 skive
Parmaskinke
2 ss
Timian
1 stk
Appelsin (og revet skall)
1 stk
Gulrot
1 stk
Løk
1 fedd
Hvitløk
100 gr
Smør
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Selleri- og søtpotetform

200 gr
Sellerirot
600 gr
Søtpotet
4 dl
Kremfløte
1 fedd
Hvitløk
2 ss
Timian
1 ts
Soyasaus
0.5 ts
Flaksalt
0.3 ts
Pepper

Appelsiner

2 stk
Appelsiner
40 gr
Valnøtter
1 pose
Rucculasalat
1 stk
Granateple (kjerner)
1 ts
Dijonsennep
3 ss
Olivenolje
1 ts
Eplecidereddik
1 klype
Flaksalt

Slik gjør du

Trinn 1

Helstekt kylling i form: Forvarm ovnen til 160 °C varmluft. Vask og tørk kyllingen godt innvendig.

Trinn 2

Bland hakket spekeskinke, smør, timian og appelsinskall. Legg smøret forsiktig under skinnet på brystsiden. Appelsinbåtene legges i buken, på og rundt kyllingen. Plasser kyllingen i en form med brystet opp.

Trinn 3

Hell på 2 dl vann, hvitløksfedd, gulrot og løk. Hele formen stekes i ovn i ca. 90 min. til du har en kjernetemperatur på 68 °C. Dersom vannet i formen tørker ut, heller du på nye 2 dl. Sett ovnen på grill-funksjon i noen min. mot slutten. Når kyllingen er tatt ut av ovnen lar du den hvile mens du lager sjy.

Trinn 4

Sjy til kyllingen: Mos løken, gulrøttene og hvitløksfeddene fra formen med en gaffel og hell sammen med kyllingkraften over i en gryte. Kok opp og server som sjy. TIPS; Smak til med 1 ts soyasaus for mer smak.

Trinn 5

Selleri- og søtpotetform: Forvarm ovnen til 180 °C varmluft. Skrell grønnsakene og skjær dem i tynne skiver. Legg lagvis i en smurt form.

Trinn 6

Bland sammen presset hvitløk, kremfløte, flaksalt og et dryss sort pepper. Hell kremfløteblandingen over grønnsakene. Legg et par kvister timian på toppen. Sett i ovnen på 180 °C i ca. 40 min, til grønnsakene er møre.

Trinn 7

Appelsinsalat: Skjær skallet av appelsinene og skjær deretter i skiver. Legg på et fat med ruccola-salat.

Trinn 8

Del granateple i to og bank ut kjernene med en butt gjenstand på skallet, slik at kjernene faller ut. Dryss over salaten. Grovhakk valnøtter og dryss over salaten.

Trinn 9

Bland Dijonsennep og eddik. Dryss i salt og pisk inn olivenolje. Hell dressingen over salaten rett før servering. Del opp kyllingen ved bordet og server stykker av bryst og lår sammen med søtpotet- og selleriform og en frisk appelsinsalat.

Bank ut granateplekjernene over en skål slik at du ikke søler. Saften er vanskelig å fjerne fra klærne.