Helstekt kyllng med curry
Dette er en indiskinspirert kyllingservering. Krydderet gir sting til kjøttet, yoghurten bidrar til en mildere helhet.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Sett ovnen på 210°C. Snu kyllingen slik at brystet ligger ned mot fjølen. Bruk en stor saks eller god kniv og kutt vekk ryggbeinet som er ca. 3 cm bredt og følger hele kyllingen. Brett kyllingen flatt ut, press lårene flatt slik at de ligger over den øverste delen på brystet. Skjær snitt i lårene ned til beinet med 2 cm mellomrom.
-
Trinn 2
Bland sammen ingrediensene til krydderblandingen og gni kyllingen godt inn. Legg den med skinnet opp i en ildfast form.
-
Trinn 3
Skjær løk i båter og gulrøtter og persillerøtter i biter. Ha grønnsaker, hvitløk og poteter i en kjele sammen med hønsebuljong og raspet sitronskall. Kok opp og hell dette rundt kyllingen.
-
Trinn 4
Sett formen i ovnen og stek ved 210°C i ca. 50 minutter. Ta ut og la hvile i 5 minutter. Dryss over rikelig med finkuttet persille. Server med yoghurt naturell.