Helstekt kylling med rotstappe
Ekstra saftig kylling? Da kan det være lurt å følge denne oppskriften – husk å pensle underveis med den herlige marinaden.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Bland presset sitron, 3/5 av soyasausen, honning, paprikakrydder og finhakket hvitløk (ca 1/5 av hvitløken). Bind sammen bena på kyllingen og pensle den godt med marinaden.
-
Trinn 2
Stek ved 180-200°C i ca. 1 1/4 time. Pensle gjerne under stekingen. La kyllingen hvile 10-15 minutter før den skjæres opp.
-
Trinn 3
Rotstappe: Skrell og kutt kålrot og poteter i biter. Kok dem møre sammen med hele, skrelte hvitløksfedd (ca 2/5 av hvitløken). Hell av vannet.
-
Trinn 4
Varm opp fløte og smør, hell det over grønnsakene og mos det sammen til en grov stappe. Smak til med salt og pepper.
-
Trinn 5
Aspargesbønner: Finhakk resten av hvitløken. Fres det sammen med bønner, hakket løk og finhakket chili i olje. Tilsett resten av soyasausen og bland.