Hopp til innhold

Helstekt kylling med rotstappe

4.5 i snitt
Tidsbruk 80 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
14 ingredienser
133 planlagt
Helstekt kylling med rotstappe

Ekstra saftig kylling? Da kan det være lurt å følge denne oppskriften – husk å pensle underveis med den herlige marinaden.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 stk
Fersk kylling 1,3 kg Solvinge
2 ss
Sitron
200 gr
Kålrot
400 gr
Poteter
1 dl
Matfløte Tine
1 pk
Aspargesbønner 150 g
1 stk
Løk
1 stk
Rød chili
1 ss
Honning
1 ss
Paprikakrydder
5 ss
Soyasaus Kikkoman
3 ss
Smør
5 fedd
Hvitløk
2 ss
Olivenolje REMA 1000

Slik gjør du

Trinn 1

Bland presset sitron, 3/5 av soyasausen, honning, paprikakrydder og finhakket hvitløk (ca 1/5 av hvitløken). Bind sammen bena på kyllingen og pensle den godt med marinaden.

Trinn 2

Stek ved 180-200°C i ca. 1 1/4 time. Pensle gjerne under stekingen. La kyllingen hvile 10-15 minutter før den skjæres opp.

Trinn 3

Rotstappe: Skrell og kutt kålrot og poteter i biter. Kok dem møre sammen med hele, skrelte hvitløksfedd (ca 2/5 av hvitløken). Hell av vannet.

Trinn 4

Varm opp fløte og smør, hell det over grønnsakene og mos det sammen til en grov stappe. Smak til med salt og pepper.

Trinn 5

Aspargesbønner: Finhakk resten av hvitløken. Fres det sammen med bønner, hakket løk og finhakket chili i olje. Tilsett resten av soyasausen og bland.