Helstekt kylling med kremet eplesaus | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Kylling til middag Hel kylling Helstekt kylling med kremet eplesaus

Helstekt kylling med kremet eplesaus

3.7 i snitt
Helstekt kylling med kremet eplesaus
En saftig og velkrydret helstekt kylling slår de fleste måltider. Server med asparges og en nydelig kremet eplesaus. Det er enklere enn du tror.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1
Stangekylling på ca 1,6-1,8 kg
1 ts
Paprikapulver
2 potte
Kruspersille
2 fedd
Hvitløk
2 dl
Eplemost
0.5 dl
Olivenolje
1 ss
Salt
2 dl
Vann
1 klype
Salt og pepper

Eplesaus

2 dl
Fløte
2 ts
Maisstivelse

Asparges

2 stk
Asparges
10 dl
Lettsaltet vann (1 ss. per liter vann)
2 ss
Smør

Slik gjør du

 1. Trinn 1

  Varm ovnen til 210 grader varmluft. Tørk kyllingen med kjøkkenpapir. Bland olivenolje med salt og paprikapulver. Pensle kyllingen innvendig med halvparten av oljen. Grovhakk persille og hvitløk. Putt alt i skroget på kyllingen. Sett kyllingen på en rist med en ildfast form med vann og eplemost under. Pensle med resten av oljen. Stek i ca. 45 minutter. Stikk i tykkeste del av kyllinglåret med en skarp kniv. Siver det ut klar saft er den ferdig. Siver det ut rødlig saft, stek i 10 minutter til. La hvile 20 minutter på benken.

 2. Trinn 2

  Kok sjyen ned til 2–3 dl. Tilsett fløte og jevn med maisstivelse utrørt i vann. Smak til sausen med salt, pepper og sitronsaft.

 3. Trinn 3

  Brekk av nederste del på aspargesen. Skrell halve asparges fra midten og ned mot bunnen. Tynne grønne asparges behøver ikke å skrelles. Kok i lettsaltet vann i ca. 3 minutter og pensle med smeltet smør ved servering.

 4. Trinn 4

  Når alt er klart: Del kyllingen opp med kniv eller fjærkresaks. Anrett på fat med urteblandingen fra skroget, asparges og gjerne mandelpoteter.