Helstekt kylling med kremet eplesaus
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Varm ovnen til 210 grader varmluft. Tørk kyllingen med kjøkkenpapir. Bland olivenolje med salt og paprikapulver. Pensle kyllingen innvendig med halvparten av oljen. Grovhakk persille og hvitløk. Putt alt i skroget på kyllingen. Sett kyllingen på en rist med en ildfast form med vann og eplemost under. Pensle med resten av oljen. Stek i ca. 45 minutter. Stikk i tykkeste del av kyllinglåret med en skarp kniv. Siver det ut klar saft er den ferdig. Siver det ut rødlig saft, stek i 10 minutter til. La hvile 20 minutter på benken.
-
Trinn 2
Kok sjyen ned til 2–3 dl. Tilsett fløte og jevn med maisstivelse utrørt i vann. Smak til sausen med salt, pepper og sitronsaft.
-
Trinn 3
Brekk av nederste del på aspargesen. Skrell halve asparges fra midten og ned mot bunnen. Tynne grønne asparges behøver ikke å skrelles. Kok i lettsaltet vann i ca. 3 minutter og pensle med smeltet smør ved servering.
-
Trinn 4
Når alt er klart: Del kyllingen opp med kniv eller fjærkresaks. Anrett på fat med urteblandingen fra skroget, asparges og gjerne mandelpoteter.