Helstekt kylling med sitron og urter | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Kylling til middag Hel kylling Helstekt kylling med sitron og urter

Helstekt kylling med sitron og urter

3.3 i snitt
Helstekt kylling med sitron og urter
Helstekt kylling er enkel å tilberede, men storslått når den kommer på bordet.

Velg antall personer

Voksne
6
Barn
0

Ingredienser

1 stk
Hel landkylling
1 stk
Sitron, eller appelsin
2 ss
Persille, eller annen urt
2 fedd
Hvitløk
1 kg
Poteter, løsvekt
500 gr
Sellerirot
300 gr
Kålrot
2 stk
Rødbeter
0.5 ts
Salt
0.3 ts
Nykvernet pepper
4 ss
Smør

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Ta kyllingen ut av kjøleskapet en time før du skal steke den. Gni den inn med salt og pepper.

  2. Trinn 2

    Forvarm ovnen til 200°C (ikke bruk varmluft). Vask og riv skallet av halve sitronen. Hakk urter og hvitløk og bland dette og den gule delen av sitronskallet med smøret.

  3. Trinn 3

    Gni kyllingen inn med halvparten av urtesmøret. Del sitronen i båter, og legg et par av båtene i buken på kyllingen.

  4. Trinn 4

    Del poteter og rotgrønnsaker i båter og legg i en langpanne. Legg kyllingen på en rist og sett midt i ovnen over langpannen. Bak kyllingen i 1 time og 15 minutter. Snu litt på potetene og rotgrønnsakene underveis.

  5. Trinn 5

    Slik sjekker du at kyllingen er ferdig: Stikk en gaffel i låret på kyllingen; kommer det ut klar væske, er kyllingen klar. Stek litt til hvis væsken er rosa.

  6. Trinn 6

    Skru av ovnen, åpne ovnsdøren og la kyllingen hvile 15 minutter før du skjærer den opp. Server med poteter, rotgrønnsaker og resten av urtesmøret.