Helstekt kylling med sitron og urter
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Ta kyllingen ut av kjøleskapet en time før du skal steke den. Gni den inn med salt og pepper.
-
Trinn 2
Forvarm ovnen til 200°C (ikke bruk varmluft). Vask og riv skallet av halve sitronen. Hakk urter og hvitløk og bland dette og den gule delen av sitronskallet med smøret.
-
Trinn 3
Gni kyllingen inn med halvparten av urtesmøret. Del sitronen i båter, og legg et par av båtene i buken på kyllingen.
-
Trinn 4
Del poteter og rotgrønnsaker i båter og legg i en langpanne. Legg kyllingen på en rist og sett midt i ovnen over langpannen. Bak kyllingen i 1 time og 15 minutter. Snu litt på potetene og rotgrønnsakene underveis.
-
Trinn 5
Slik sjekker du at kyllingen er ferdig: Stikk en gaffel i låret på kyllingen; kommer det ut klar væske, er kyllingen klar. Stek litt til hvis væsken er rosa.
-
Trinn 6
Skru av ovnen, åpne ovnsdøren og la kyllingen hvile 15 minutter før du skjærer den opp. Server med poteter, rotgrønnsaker og resten av urtesmøret.