Helstekt lammelår med hvitløk og urter
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Sett stekeovnen på 200°C. Ha koriander, persille, hvitløksfedd, raspet sitronskall og olivenolje i en morter og støt det sammen til tykk saus.
-
Trinn 2
Gni lammelåret inn med smør. Sett det midt i ovnen i en langpanne i ca. 25 minutter til det har fått jevn fin brunfarge.
-
Trinn 3
Ta lammelåret ut og skru ovnen ned til 140°C. Pensle låret med urteblandingen og krydre godt med salt og pepper. Sett et steketermometer i den tykkeste delen av låret og sett det tilbake i ovnen. Pass på at det alltid er litt vann i bunnen av langpannen. Stek låret til en kjernetemperatur på 58°C. Hvis du ønsker det gjennomstekt, la det stå til 68°C. Ta det ut og pensle for siste gang med sausen. La hvile i minimum 20 minutter på en lun plass før det skjæres opp.