Helstekt lammelår med hvitløk og urter | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Lam og fårekjøtt Lammelår Helstekt lammelår med hvitløk og urter

Helstekt lammelår med hvitløk og urter

3.6 i snitt
Helstekt lammelår med hvitløk og urter
Langtidsstekt lammelår er tradisjon. Påskelammet blir best hvis du bruker god tid og steketermometer. Beregn ca 3 timer steketid på et lår på 2-3 kilo. Og denne spesielle krydderblandingen gir kjøttet det lille ekstra – både på duft og smak.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Urteblanding

0.5 dl
Olivenolje
4 fedd
Hvitløk
0.5 stk
Skall av sitron
1 potte
Persille
1 ts
Malt koriander

Lammelår

3 ss
Smør
1 stk
Lammelår
3 klype
Pepper
3 klype
Salt

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Sett stekeovnen på 200°C. Ha koriander, persille, hvitløksfedd, raspet sitronskall og olivenolje i en morter og støt det sammen til tykk saus.

  2. Trinn 2

    Gni lammelåret inn med smør. Sett det midt i ovnen i en langpanne i ca. 25 minutter til det har fått jevn fin brunfarge.

  3. Trinn 3

    Ta lammelåret ut og skru ovnen ned til 140°C. Pensle låret med urteblandingen og krydre godt med salt og pepper. Sett et steketermometer i den tykkeste delen av låret og sett det tilbake i ovnen. Pass på at det alltid er litt vann i bunnen av langpannen. Stek låret til en kjernetemperatur på 58°C. Hvis du ønsker det gjennomstekt, la det stå til 68°C. Ta det ut og pensle for siste gang med sausen. La hvile i minimum 20 minutter på en lun plass før det skjæres opp.