Klassisk, helstekt lammelår | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Lam og fårekjøtt Lammelår Klassisk, helstekt lammelår

Klassisk, helstekt lammelår

3.6 i snitt
Klassisk, helstekt lammelår
Prøv Bent Stiansens oppskrift og lag klassisk, helstekt lammelår med sjysaus. For å inkludere vegetarianeren i påskemåltidet, kan du lage smakfulle grønnsaksgarnityrer som deilig tilbehør til lammet.

Velg antall personer

Voksne
6
Barn
0

Ingredienser

3 kg
Lammelår
5 fedd
Hvitløk, skivet
2 ss
Timian, frisk
2 ss
Rosmarin, hakket, frisk
1 ss
Salt
1 ts
Knust sort pepper
0.5 dl
Olivenolje
7 dl
Vann
1
Buljongterning

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Varm ovnen til 170 grader varmluft. Lag små snitt med en kniv i lammelåret og fyll hullene med skiver av hvitløk. Krydre lammelåret på alle sider med hakket timian, rosmarin, salt og pepper. 

  2. Trinn 2

    Legg lammelåret i en dyp langpanne og hell olivenolje over lammelåret. Stikk inn et steketermometer i den tykkeste delen av låret.

  3. Trinn 3

    La lammelåret steke i ovnen i omtrent 1 time og 45 min. Den siste halvtimen av stekingen tilsettes varmt vann med buljongterning i langpannen. 

     

    Tips! Kjernetemperatur på den tykkeste delen av låret skal være 64 grader for et perfekt, rosa lammelår.

  4. Trinn 4

    La lammelåret avkjøles i 5 minutter, og pakk i aluminiumsfolie, og deretter inn i et håndkle. La kjøttet hvile i minst 30 – 45 minutter.

     

    Tips! På denne måten kan steken holde seg lunken i inntil to timer.

     

  5. Trinn 5

    Sil av lammesjyen og spar til du skal lage saus.