Klassisk, helstekt lammelår
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Varm ovnen til 170 grader varmluft. Lag små snitt med en kniv i lammelåret og fyll hullene med skiver av hvitløk. Krydre lammelåret på alle sider med hakket timian, rosmarin, salt og pepper.
-
Trinn 2
Legg lammelåret i en dyp langpanne og hell olivenolje over lammelåret. Stikk inn et steketermometer i den tykkeste delen av låret.
-
Trinn 3
La lammelåret steke i ovnen i omtrent 1 time og 45 min. Den siste halvtimen av stekingen tilsettes varmt vann med buljongterning i langpannen.
Tips! Kjernetemperatur på den tykkeste delen av låret skal være 64 grader for et perfekt, rosa lammelår.
-
Trinn 4
La lammelåret avkjøles i 5 minutter, og pakk i aluminiumsfolie, og deretter inn i et håndkle. La kjøttet hvile i minst 30 – 45 minutter.
Tips! På denne måten kan steken holde seg lunken i inntil to timer.
-
Trinn 5
Sil av lammesjyen og spar til du skal lage saus.