Hopp til innhold

Klassisk, helstekt lammelår

Ingen vurderinger
Tidsbruk 120 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
9 ingredienser
Klassisk, helstekt lammelår
Prøv Bent Stiansens oppskrift og lag klassisk, helstekt lammelår med sjysaus. For å inkludere vegetarianeren i påskemåltidet, kan du lage smakfulle grønnsaksgarnityrer som deilig tilbehør til lammet.

Antall personer

6 voksne
0 barn

Ingredienser

3 kg
Lammelår
5 fedd
Hvitløk, skivet
2 ss
Timian, frisk
2 ss
Rosmarin, hakket, frisk
1 ss
Salt
1 ts
Knust sort pepper
0.5 dl
Olivenolje
7 dl
Vann
1
Buljongterning

Slik gjør du

Trinn 1

Varm ovnen til 170 grader varmluft. Lag små snitt med en kniv i lammelåret og fyll hullene med skiver av hvitløk. Krydre lammelåret på alle sider med hakket timian, rosmarin, salt og pepper. 

Trinn 2

Legg lammelåret i en dyp langpanne og hell olivenolje over lammelåret. Stikk inn et steketermometer i den tykkeste delen av låret.

Trinn 3

La lammelåret steke i ovnen i omtrent 1 time og 45 min. Den siste halvtimen av stekingen tilsettes varmt vann med buljongterning i langpannen. 

 

Tips! Kjernetemperatur på den tykkeste delen av låret skal være 64 grader for et perfekt, rosa lammelår.

Trinn 4

La lammelåret avkjøles i 5 minutter, og pakk i aluminiumsfolie, og deretter inn i et håndkle. La kjøttet hvile i minst 30 – 45 minutter.

 

Tips! På denne måten kan steken holde seg lunken i inntil to timer.

 

Trinn 5

Sil av lammesjyen og spar til du skal lage saus.