Grytebakt lammestek med eksotisk krydder
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Forvarm ovnen til 140 grader varmluft. Pakk steken ut av oppbindingen.
-
Trinn 2
Varm en jerngryte med lokk og tilsett olivenolje. Brun steken i gryten med salt og kvernet pepper.
-
Trinn 3
Ta ut steken og fres krydderne i oljen med hakket paprika, løk og hvitløksfedd med skall. Tilsett 1 dl vann, og den brunede steken. Dekk lammesteken med sitron- skiver og sett lokk på kjelen.
-
Trinn 4
Kok kjelen opp og la koke i 2 minutter. Sett gryten med lokk midt i ovnen til baking. Stek i 4 timer.
-
Trinn 5
Ved servering skal lammesteken være så mør at den detter ifra hverandre.
Dryss granateplekjerner og grovhakket frisk koriander eller mynte over steken ved servering. Bruk en stor skje ved servering og scoop opp store møre stykker og smakfull kraft.