Hopp til innhold

Grytebakt lammestek med eksotisk krydder

Ingen vurderinger
Tidsbruk 270 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
14 ingredienser
Grytebakt lammestek med eksotisk krydder
Grytebakt lammestek med eksotisk krydder er en sikker vinner! Lag langtidsstekt lammelår med eksotiske smaker til gjestene denne påsken.

Velg antall personer

Voksne
8
Barn
0

Ingredienser

2 kg
Lammestek på 1, 2 til 1,4 kg ferdig utbenet
1 dl
Olivenolje
1 ss
Salt
1 ts
Knust sort pepper
1 ss
Spisskummen
3
Kanelstang
0.5
Sitron, skivet
1 stk
Rød paprika
2 stk
Løk
10 fedd
Hvitløk, med skall
1 dl
Vann
1 stk
Granateple
1 dl
Koriander, eller mynte
0.5 pose
Sursildkrydder (sennepsfrø, pepper, allehånde og nellik)

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm ovnen til 140 grader varmluft. Pakk steken ut av oppbindingen.

Trinn 2

Varm en jerngryte med lokk og tilsett olivenolje. Brun steken i gryten med salt og kvernet pepper.

 

Trinn 3

Ta ut steken og fres krydderne i oljen med hakket paprika, løk og hvitløksfedd med skall. Tilsett 1 dl vann, og den brunede steken. Dekk lammesteken med sitron- skiver og sett lokk på kjelen.

 

Trinn 4

Kok kjelen opp og la koke i 2 minutter. Sett gryten med lokk midt i ovnen til baking. Stek i 4 timer. 

 

Trinn 5

Ved servering skal lammesteken være så mør at den detter ifra hverandre.

Dryss granateplekjerner og grovhakket frisk koriander eller mynte over steken ved servering. Bruk en stor skje ved servering og scoop opp store møre stykker og smakfull kraft.