Tre ulike sauser til lam
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Tomatisert Ratatouillesaus: Rens alle grønnsakene og kutt de i fine terninger. Fres løk og hvitløk i olje, og tilsett urter og resten av grønnsakene.
-
Trinn 2
Ha i finhakkede tomater, vann, eddik og sukker og kok opp. Kok i fem minutter og smak til med salt og pepper.
-
Trinn 3
Soppsaus med basilikum: Finsnitt sopp i skiver og fres med hakket løk, hvitløk og timian i olivenolje. Etter 3 minutter tilsettes lammekraft og sitronsaft, kok deretter sausen i fem minutter slik at smakene setter seg.
-
Trinn 4
Smakes til med salt og pepper, og jevnes med maisstivelse utrørt i vann til passe tykkelse på sausen.
-
Trinn 5
Kremet sennepssaus: Ha alle ingrediensene i en kjele og kok opp.
-
Trinn 6
Jevn sausen med maisstivelse utrørt i kaldt vann. Smak til med salt og pepper, evt. litt mer sukker (Lammekraft kan fint droppes dersom du vil servere til gravet laks).