Klassisk pinnekjøtt | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Klassisk pinnekjøtt

4.5 i snitt
Tidsbruk 180 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
2 ingredienser
96 planlagt
Klassisk pinnekjøtt
Pinnekjøtt er en stor del av norsk juletradisjon. Å koke pinnekjøtt er enkelt, men start forberedelsene i god tid.

Velg antall personer

Voksne
8
Barn
0

Ingredienser

3 kg
Pinnekjøtt
1.5 kg
Vossakorv, ferdig kokt

Slik gjør du

Trinn 1

Vann ut pinnekjøttet: Legg pinnekjøttet i rikelig med kaldt vann 36 timer før det skal dampes. Skift gjerne vann en gang i løpet av utvanningen.

Trinn 2

Lag en rist i bunnen av en kjele som er stor nok til å steke pinnekjøtt. Her kan du bruke en rist eller bygg en rist av pinnekjøttpinner.

Legg pinnekjøttet på risten og hell på 1 liter vann. Kok opp under lokk og skru ned varmen slik at det småkoker. Pass på at kjelen ikke koker tørr. Det skal alltid være ca. 3 cm med vann i bunnen av kjelen. Det tar 2,5 – 3 timer å dampe pinnekjøttet. Kjøttet er ferdig når det løsner fra benet.

Trinn 3

Pinnekjøttet er ferdig når det løsner lett fra beinet. Ha over på stekebrett og grill i ovnen i tre minutter før servering.