Klassisk pinnekjøtt

Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Vann ut pinnekjøttet: Legg pinnekjøttet i rikelig med kaldt vann 36 timer før det skal dampes. Skift gjerne vann en gang i løpet av utvanningen.
-
Trinn 2
Lag en rist i bunnen av en kjele som er stor nok til å steke pinnekjøtt. Her kan du bruke en rist eller bygg en rist av pinnekjøttpinner.
Legg pinnekjøttet på risten og hell på 1 liter vann. Kok opp under lokk og skru ned varmen slik at det småkoker. Pass på at kjelen ikke koker tørr. Det skal alltid være ca. 3 cm med vann i bunnen av kjelen. Det tar 2,5 – 3 timer å dampe pinnekjøttet. Kjøttet er ferdig når det løsner fra benet.
-
Trinn 3
Pinnekjøttet er ferdig når det løsner lett fra beinet. Ha over på stekebrett og grill i ovnen i tre minutter før servering.