Hopp til innhold

Kjøttboller av pinnekjøtt med aioli

3.1 i snitt
Tidsbruk 35 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
19 ingredienser
128 planlagt
Kjøttboller av pinnekjøtt med aioli

Har du rester av pinnekjøtt? Prøv våre kjøttboller av pinnekjøtt med aioli. Disse ligner på bolinhos, og er perfekt som restemat.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

400 gr
Mandelpoteter
300 gr
Dampet pinnekjøtt (uten bein og fett)
2 stk
Egg
2 ss
Potetmel
1 ts
Pepper, malt
3 dl
Brødkrumme
1 l
Solsikkeolje (til fritering)

Aioli

1 fedd
Hvitløk
2 stk
Eggeplommer
1 ss
Sitronsaft
2 ss
Hakket persille
0.5 ts
Salt
1 klype
Kvernet pepper
1 dl
Olivenolje
1 dl
Solsikkeolje

Grønnsakssalat

1 pk
Hjertesalat
1 stk
Gulrot
1 stk
Paprika
2 stk
Rødløk

Slik gjør du

Trinn 1

Skrell mandelpotetene og kok de møre. Sil av vannet og mos til potetmos med en visp. Tilsett finhakket, kokt pinnekjøtt. Bland inn egg, potetmel og malt pepper. Smak til med salt. 

Trinn 2

Form små baller av potetmosen med en skje og rull de i brødkrumme. Varm olje opp til 180 grader. Friter bollene (fem og fem av gangen) til de er lysebrune og sprøstekte. La de friterte bollene hvile på kjøkkenpapir for å renne av overflødig olje. 

Trinn 3

Lag aioli: Finhakk hvitløk og bland med eggeplommer, sitronsaft, salt og kvernet hvit pepper. Spe i noen dråper med olivenolje og arbeid oljen godt inn. Fortsett å jobbe litt og litt olje inn i eggeplommene. Tilsett hakket persille når all oljen er pisket inn i majonesen.

Trinn 4

Lag grønnsaksalat: Vask hjertebladsalat og tørk den godt. Anrett på et serveringsfat og legg på oppkuttede grønnsaker.

Trinn 5

Server pinnekjøttboller med aioli og grønnsaksalat.

TIPS!

Bruk gjerne de grønnsakene du har i kjøleskapet til grønnsaksalaten, for å spise opp enda mer rester.