Svinefilet med bakt søtpotet
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Tørk ytrefileten med et rent kjøkkenhåndkle eller papir som ikke loer. Krydre med salt, pepper og urter. La stå på kjøkkenbenken en halvtime slik at den er ved romtemperatur når den skal stekes. Stek på høy temperatur i stekeolje. Stek på begge sider slik at kjøttet får en gyllenbrun skorpe. Ha kjøttet i en ildfast form og etterstek i 180 grader. Kjøttet er ferdig når kjernetemperaturen viser 67 grader. Ta ut kjøttet og la hvile på en fjøl i minst 10 minutter.
-
Trinn 2
Bakt søtpotet:Vask og tørk søtpotet, prikk med en gaffel og pakk hver enkelt i aluminiumsfolie. Bak i ovnen på 200 grader i ca. 45 minutter. Rett før servering: Pakk ut potetene og skjær et snitt i toppen.
-
Trinn 3
Urtesmør: Bland sammen smør, urter, hvitløk, salt, sitronskall og sitronsaft. Sett kjølig frem til servering.
-
Trinn 4
Stek sopp i panne med litt olje. Kvern over salt og pepper. Ha i spinat og stek til den faller sammen.
-
Trinn 5
Del opp kjøttet i fine skiver. Server med søtpotet med kryddersmør og tilbehør.