Svinefilet med bakt søtpotet

Tidsbruk 60 minutter
17 ingredienser
63 planlagt
Svinefilet med bakt søtpotet
Legg oppskrift
i handlelapp
Medaljonger av ovnsbakt svinefilet, fylt søtpotet og deilig kryddersmør. En frisk vri på en klassisk retrorett!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

800 g
Ytrefilet av svin (Nordfjord kjøtt) eller ytrefilet i skiver
1 ss
Timian
1 ss
Persille
4 stk
Søtpotet
1 pose
Spinat
12 stk
Sjampinjong, skåret i fire
1 fedd
Hvitløk, finhakket
1 klype
Salt
1 klype
Pepper
2 ss
Nøytral olje
2 ss
Nøytral olje

Kryddersmør

3 ss
Hakket frisk persille
1 ss
Hakket frisk timian
1 fedd
Hvitløk
0.5 stk
Sitron, saft og finrevet skall
150 g
Romtemperert smør
1 ts
Flaksalt

Slik gjør du

Trinn 1

Tørk ytrefileten med et rent kjøkkenhåndkle eller papir som ikke loer. Krydre med salt, pepper og urter. La stå på kjøkkenbenken en halvtime slik at den er ved romtemperatur når den skal stekes. Stek på høy temperatur i stekeolje. Stek på begge sider slik at kjøttet får en gyllenbrun skorpe. Ha kjøttet i en ildfast form og etterstek i 180 grader. Kjøttet er ferdig når kjernetemperaturen viser 67 grader. Ta ut kjøttet og la hvile på en fjøl i minst 10 minutter.

Trinn 2

Bakt søtpotet:Vask og tørk søtpotet, prikk med en gaffel og pakk hver enkelt i aluminiumsfolie. Bak i ovnen på 200 grader i ca. 45 minutter. Rett før servering: Pakk ut potetene og skjær et snitt i toppen.

Trinn 3

Urtesmør: Bland sammen smør, urter, hvitløk, salt, sitronskall og sitronsaft. Sett kjølig frem til servering.

Trinn 4

Stek sopp i panne med litt olje. Kvern over salt og pepper. Ha i spinat og stek til den faller sammen.

Trinn 5

Del opp kjøttet i fine skiver. Server med søtpotet med kryddersmør og tilbehør.