Grillet pepperlaks med sommerkålsalat
Laks er raskt og enkelt på grillen. Prøv denne smakfulle oppskriften med pepper, sommerkålsalat og kefirdressing.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Kok potetene møre.
-
Trinn 2
Varm opp grillen. Pensle laksen med olivenolje, dryss på salt og masse knust sort pepper.
-
Trinn 3
Grill laksen på direkte varme i to minutter på hver side. Bruk gjerne grillnett hvis du har det.
-
Trinn 4
Del sitronene og grill med snittsiden ned på direkte varme.
-
Trinn 5
Finsnitt kålen til og bland med kefir (eventuelt yoghurt), sukker, sitronsaft, salt og hakket chili.
-
Trinn 6
Ha den ferdiggrillede laksen, sommerkålsalaten og kokte nypoteter på en tallerken. Skvis de grillede sitronene over.
TIPS!
Pensle grillristen eller grillnettet med olje før du legger på laks. På den måten unngår du at fisken henger fast i risten og deler seg.