Hopp til innhold

Grillet pepperlaks med sommerkålsalat

3.5 i snitt
Tidsbruk 25 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
12 ingredienser
837 planlagt
Grillet pepperlaks med sommerkålsalat

Laks er raskt og enkelt på grillen. Prøv denne smakfulle oppskriften med pepper, sommerkålsalat og kefirdressing.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

2 pk
Laksefilet (800 g)
2 stk
Sitroner
600 gr
Nypoteter
0.5 dl
Olivenolje
2 ts
Salt
2 ss
Knust sort pepper

Sommerkålsalat

1 stk
Sommerkål, hode
2 dl
Kefir eller yoghurt naturell
1 ss
Sitronsaft
1 stk
Chili
1 ss
Sukker
1 ts
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Kok potetene møre.

Trinn 2

Varm opp grillen. Pensle laksen med olivenolje, dryss på salt og masse knust sort pepper.

Trinn 3

Grill laksen på direkte varme i to minutter på hver side. Bruk gjerne grillnett hvis du har det.

Trinn 4

Del sitronene og grill med snittsiden ned på direkte varme.

Trinn 5

Finsnitt kålen til og bland med kefir (eventuelt yoghurt), sukker, sitronsaft, salt og hakket chili.

Trinn 6

Ha den ferdiggrillede laksen, sommerkålsalaten og kokte nypoteter på en tallerken. Skvis de grillede sitronene over.

TIPS!

Pensle grillristen eller grillnettet med olje før du legger på laks. På den måten unngår du at fisken henger fast i risten og deler seg.