Asiatisk laks | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Asiatisk laks

4.1 i snitt
Asiatisk laks
Asiatiske smaker passer godt til laks, og denne retten med asiatisk laks kan fort bli en familiefavoritt. Serveres med wok mix og ris.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

800 gr
Laksefilet
4 fedd
Hvitløk
2 ss
Ingefær, finrevet
1 dl
Soyasaus
3 ss
Sesamfrø
4 stk
Vårløk
1 pose
Wok mix (Ferdig Preppa fra REMA 1000)
1 pose
Jasminris (til servering
1 neve
Frisk koriander (til servering)
5 ss
Flytende honning
2 ss
Nøytral olje

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Lag marinade: Finhakk hvitløk og bland med honning, soyasaus og finrevet ingefær. Ha laksen i en plastpose med marinaden og legg kjølig i 30 min.

  2. Trinn 2

    Ta ut fisken av plastposen og tørk forsiktig av den. Ta vare på marinaden. Varm en panne med litt olje. Stek fisken til ønsket konsistens.

  3. Trinn 3

    Kok en pose wokmiks i saltet, kokende vann i et par minutter. Sil av vannet.

  4. Trinn 4

    Kok ris som anvist på pakken.

  5. Trinn 5

    Hell marinaden over fisken. Strø over finstrimlet vårløk, koriander og sesamfrø. Dander fisken over wokmiksen.