Hopp til innhold

Asiatisk laks

4.0 i snitt
Tidsbruk 60 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
11 ingredienser
184 planlagt
Asiatisk laks

Asiatiske smaker passer godt til laks, og denne retten med asiatisk laks kan fort bli en familiefavoritt. Serveres med wok mix og ris.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

800 gr
Laksefilet
4 fedd
Hvitløk
2 ss
Ingefær, finrevet
1 dl
Soyasaus
3 ss
Sesamfrø
4 stk
Vårløk
1 pose
Wok mix (Ferdig Preppa fra REMA 1000)
1 pose
Jasminris (til servering
1 neve
Frisk koriander (til servering)
5 ss
Flytende honning
2 ss
Nøytral olje

Slik gjør du

Trinn 1

Lag marinade: Finhakk hvitløk og bland med honning, soyasaus og finrevet ingefær. Ha laksen i en plastpose med marinaden og legg kjølig i 30 min.

Trinn 2

Ta ut fisken av plastposen og tørk forsiktig av den. Ta vare på marinaden. Varm en panne med litt olje. Stek fisken til ønsket konsistens.

Trinn 3

Kok en pose wokmiks i saltet, kokende vann i et par minutter. Sil av vannet.

Trinn 4

Kok ris som anvist på pakken.

Trinn 5

Hell marinaden over fisken. Strø over finstrimlet vårløk, koriander og sesamfrø. Dander fisken over wokmiksen.