Råmarinert laks med sitrus- og soyasaus
Vi er heldige som har så god tilgang på førsteklasses laks her i landet! Dette er en av de enkleste og beste måtene å servere den på.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Mise en place: Finn frem alt du trenger til å lage retten. Fjern emballasje. Forbered råvarene og det du trenger av kjøkkenutstyr.
-
Trinn 2
Skjær laksen i tynne skiver og legg på en tallerken. Strø finsnittet gressløk over skivene.
-
Trinn 3
Vask og riv skallet av ca. ¼ sitron. Bland det med soyasaus, brunt sukker og saften av en sitron.
-
Trinn 4
Ha marinaden over lakseskivene og server.
Når man marinerer fisk med sitron eller lime gjennomgår fisken en kokeprosess på grunn av syren. Det er særlig langst kysten i Mellom- og Sør-Amerika at denne teknikken brukes.