Hopp til innhold

Råmarinert laks med sitrus- og soyasaus

Ingen vurderinger
Tidsbruk 20 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
5 ingredienser
101 planlagt
Råmarinert laks med sitrus- og soyasaus

Vi er heldige som har så god tilgang på førsteklasses laks her i landet! Dette er en av de enkleste og beste måtene å servere den på.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Laks

400 gr
Fersk laks
1 ss
Gressløk

Marinade

0.5 dl
Soyasaus
1 stk
Sitron
1 ts
Sukker

Slik gjør du

Trinn 1

Mise en place: Finn frem alt du trenger til å lage retten. Fjern emballasje. Forbered råvarene og det du trenger av kjøkkenutstyr.

Trinn 2

Skjær laksen i tynne skiver og legg på en tallerken. Strø finsnittet gressløk over skivene.

Trinn 3

Vask og riv skallet av ca. ¼ sitron. Bland det med soyasaus, brunt sukker og saften av en sitron.

Trinn 4

Ha marinaden over lakseskivene og server.

Når man marinerer fisk med sitron eller lime gjennomgår fisken en kokeprosess på grunn av syren. Det er særlig langst kysten i Mellom- og Sør-Amerika at denne teknikken brukes.