Hopp til innhold

Grillet laks med sommerkålsalat

3.9 i snitt
Tidsbruk 20 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
11 ingredienser
278 planlagt
Grillet laks med sommerkålsalat

Sommerens nykål er perfekt å servere sammen med grillet laks. Her har du et raskt og enkelt middagstips til varme sommerkvelder.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

800 gr
Laksefilet
2 stk
Sitroner
0.5 dl
Olivenolje
2 ts
Salt
1 ts
Kvernet sort pepper

Sommerkålsalat

1 stk
Sommerkål (hode)
2 dl
Kefir eller yoghurt naturell
1 ss
Sitronsaft
1 stk
Chili, hakket
1 ss
Sukker
1 ts
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Varm opp grillen og pensle grillristen med olivenolje. Pensle laksefileten med olivenolje på alle sider, og strø salt og pepper over.

Trinn 2

Bland kefir, sukker, sitronsaft, salt og hakket chili. Finsnitt kålen, og vend inn kefirblandingen.

Trinn 3

Legg lakseskivene på grillen med skinnsiden ned. Del sitronene i to og legg på grillen med snittsiden ned.

Trinn 4

Grill laks og sitroner med lokket på i tre minutter. Snu laksen og grill i ett minutt til. Ta av sitronene.

Trinn 5

Ha ferdiggrillet laks på en tallerken og server med sommerkålsalat. Sprinkle litt olivenolje over før servering.