Laks med gulrøtter og sandefjordsaus | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Laks med gulrøtter og sandefjordsaus

5.0 i snitt
Tidsbruk 20 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
9 ingredienser
Laks med gulrøtter og sandefjordsaus
Laks og sandefjordsmør er en klassisk kombinasjon. Med potetmos og gulrøtter vendt i lønnesirup, er dette en nydelig variant av den klassiske middagsretten.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

4 stk
Laksefilet
0.5 stk
Sitron
2 ss
Lønnesirup
0.5 pose
Gulrot i staver
2 ss
Smør
1 pose
Sandefjordsaus
3 pose
Frossen potetstappe
1 klype
Salt og pepper
1 neve
Gressløk

Slik gjør du

Trinn 1

Sett ovnen på 180 grader, varmluft.
Tilbered potetstappen som anvist på pakken.

Trinn 2

Legg laksefiletene på et bakebrett med bakepapir. Legg en halv skive sitron på toppen av hver laks. Bak midt i ovnen i ca 10-12 min.

Trinn 3

Finn frem en panne. Ha gulrotstavene i pannen. Tilsett et dryss salt. Hell på vann og kok opp. La gulrøttene koke seg møre. Hell av vannet og ha gulrøttene tilbake i pannen på medium varme. Tilsett smør og lønnesirup, så gulrøttene blir fine og glinsende.

Trinn 4

Varm sausen i kjele som anvist på pakken. Vær oppmerksom på at sausen kun skal varmes til 40 grader. Den vil skille seg ved høyere temperatur.

Trinn 5

Server laks med potetstappe, gulrøtter og sandefjordsaus. Dryss litt hakket gressløk over retten.