Ovnsbakt laks på kremet ris | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Fisk Laks Ovnsbakt laks på kremet ris

Ovnsbakt laks på kremet ris

3.6 i snitt
Ovnsbakt laks på kremet ris
Laks og asparges er den ultimate smakskombinasjonen. Lag denne ovnsretten med kremet ris. En slags enkel risotto, perfekt som dagens middag.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

4 stk
Laksefilet
1 bunt
Asparges
2 dl
Kremfløte
1 pose
Vasket spinat
4 dl
Basmatiris
1 klype
Salt og pepper
1 stk
Sitron

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Kok ris som anvist på pakken. Ha fløte og spinat i en blender eller stavmikser og kjør til en saus. Salte og pepre godt. Vend sausen inn i risen.

  2. Trinn 2

    Sett ovnen på 200 grader, varmluft. Ha risen over i en ildfast form. Legg laksestykkene på toppen. Salte lett.

  3. Trinn 3

    Skjær sitronen i tynne skiver og legg rundt i formen. Sett midt i ovnen i ca. 12 minutter eller til laksen er ferdig.

  4. Trinn 4

    Knekk av den trevlete delen nederst på aspargesene. Damp eller kok til de er møre. Server asparges på toppen av lakseretten.