Ovnsbakt laks på kremet ris
Laks og asparges er den ultimate smakskombinasjonen. Lag denne ovnsretten med kremet ris. En slags enkel risotto, perfekt som dagens middag.
Velg antall personer
Voksne
2
Barn
2
Slik gjør du
-
Trinn 1
Kok ris som anvist på pakken. Ha fløte og spinat i en blender eller stavmikser og kjør til en saus. Salte og pepre godt. Vend sausen inn i risen.
-
Trinn 2
Sett ovnen på 200 grader, varmluft. Ha risen over i en ildfast form. Legg laksestykkene på toppen. Salte lett.
-
Trinn 3
Skjær sitronen i tynne skiver og legg rundt i formen. Sett midt i ovnen i ca. 12 minutter eller til laksen er ferdig.
-
Trinn 4
Knekk av den trevlete delen nederst på aspargesene. Damp eller kok til de er møre. Server asparges på toppen av lakseretten.
Prøv også