Hopp til innhold
Forside Oppskrifter Fisk Laks Ovnsbakt laks med rosenkål og potetmos

Ovnsbakt laks med rosenkål og potetmos

Ingen vurderinger
Ovnsbakt laks med rosenkål og potetmos
Når fisk og rosenkål stekes på ett og samme brett i ovnen, blir middagen lett som en plett. Myk potetmos og sandefjordsmør på siden gir en følelse av kosemat på en hverdag.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

450 gr
Laksefilet, med skinn
1 pose
Rosenkål
1 pose
Ferdig potetstappe
1 pk
Sandefjordsmør

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Legg lakseskivene med skinnsiden ned i en ildfast form eller på bakepapir på bakebrett. Gi stykkene litt salt, pepper og olje.

  2. Trinn 2

    Vask rosenkålen og fjern eventuelt stygge blader. Del hver rosenkål i to, legg dem rundt laksen og gi dem litt olje, salt og pepper. Sett brettet midt i ovnen og stek i 15 minutter.

  3. Trinn 3

    Varm sandefjordsmør potetstappe som anvist på pakkene og server det sammen med den ferdige laksen og rosenkålen.