Hopp til innhold

Stekt laks med kokossaus

4.2 i snitt
Tidsbruk 20 minutter
10 ingredienser
353 planlagt
Stekt laks med kokossaus

Enkel, sunn og god wok med stekt laks. Sammen med kokossaus, thai wok og ris er dette en rett som både går til hverdag og helg.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Hovedrett

2 ss
Nøytral olje
400 gr
Thai-wok
400 gr
Laksefilet naturell
300 gr
Jasminris

Saus

2 ts
Soyasaus
1 ts
Sriracha (eller annen chilisaus)
15 gr
Ingefær
2 fedd
Hvitløk
1 ts
Fiskesaus
250 ml
Kokosmelk

Slik gjør du

Trinn 1

Del laksen i terninger og sett til side. Kok opp kokosmelk i en gryte, tilsett finhakket hvitløk, ingefær, chilisaus, soyasaus og fiskesaus. La alt sammen trekke på medium varme i ca. 15 minutter

Trinn 2

Kok risen som anvist på pakken.

Trinn 3

Stek laksebitene i en panne med olje til de er gylne (ikke for sterk varme). Hell så over kokossausen og tilsett grønnsakene fra Thai Wok-posen når laksen er gyllen. Rør forsiktig. La småkoke i et par minutter.

Server med ris.

Tips

Dryss hakket koriander over retten og server gjerne med en limebåt.