Hopp til innhold

Blomkålsuppe med laks

Ingen vurderinger
Tidsbruk 25 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
10 ingredienser
Blomkålsuppe med laks
Blomkålen er som skapt for å lage skikkelig god og kremet suppe, og med litt laks og sprø brødterninger er denne retten komplett. Denne hjemmelagde suppen er ferdig før du får sagt posesuppe.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Laks

0.5 stk
Sitron
250 gr
Laksestrimler
1 ts
Salt

Blomkålsuppe

2 stk
Blomkål
2 ss
Crème fraîche
1 klype
Salt
50 gr
Smør
1 l
Hønsebuljong

Rugbrødterninger

2 skive
Rugbrød
1 ss
Smør

Slik gjør du

Trinn 1

Del opp blomkål i små buketter. Skjær stilken i tynne skiver. Ta med de innerste grønne bladene også. Ha i blomkålen i en kjele sammen med buljong og la dette koke under lokk i 5 minutter.

Trinn 2

Skjær rugbrødskivene i små terninger og stek dem gylne på middels varme i en panne med smør.

Trinn 3

Ta av 1/3 av blomkålen og sett til side. Kjør resten med blender sammen med crème fraîche og smør. Kutt laksen i grove terninger, vend dem med sitron og salt og la trekke i 2 minutter. Legg lakseterningene over i suppen. La trekke i et par min. Smak til med salt. Bland inn bitene av blomkål.

Trinn 4

Ha suppen i dype tallerkener og legg rugbrødterningene på toppen.