Hopp til innhold

Indisk laks med karripoteter

3.9 i snitt
Tidsbruk 60 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
15 ingredienser
982 planlagt
Indisk laks med karripoteter

Laks med karripoteter og syltet agurk kan raskt bli en favoritt til middag. Prøv med et dryss av mango på toppen. Det gir retten sødme og friskhet.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

600 gr
Laksefilet i stykker
1 ss
Ingefær, revet
1 ts
Hvitløk, finrevet
1 stk
Rød chili, finhakket
1 stk
Løk, skåret i tynne skiver
6 stk
Store poteter, i skiver
1 neve
Fersk koriander til pynt
0.5 stk
Moden mango, skåret i terninger
3 ss
Nøytral olje (solsikke)
3 ts
Karripulver
1 klype
Salt og pepper

Syltet agurk

1 stk
Agurk
0.5 dl
Eddik
1 dl
Sukker
2 dl
Vann

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm ovnen på 180 grader. Skrell potetene og skjær i skiver. Kok potetskivene i 5 minutter i lettsaltet vann. Hell av vannet og la potetene ligge i silen.

Trinn 2

Kok opp sukker, eddik og vann i en kjele. Når sukkeret er løst opp, trekk gryten av platen og kjøl ned til romtemperatur. Del agurken i 2–3 deler. Bruk en grønnsaksskreller og skjær strimler av agurken. La ligge i laken i 15–30 minutter.

Trinn 3

Kutt løken i skiver og stek i en panne med 1 ss olje til den er blank og myk.

Trinn 4

Bland 2 ss olje, hvitløk, ingefær og 2 ts karripulver i en skål. Vend potetene og løk i blandingen. Spre potetene utover i en ildfast form og stek på 180 grader i ca. 15–20 minutter.

Trinn 5

Krydre laksestykkene med karri, salt og pepper. Stek i litt stekeolje i en panne til fisken er gyllen.

Trinn 6

Server fisk på poteter med syltet agurk og et dryss av mango, chili og koriander.