Indisk laks med karripoteter
Laks med karripoteter og syltet agurk kan raskt bli en favoritt til middag. Prøv med et dryss av mango på toppen. Det gir retten sødme og friskhet.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Forvarm ovnen på 180 grader. Skrell potetene og skjær i skiver. Kok potetskivene i 5 minutter i lettsaltet vann. Hell av vannet og la potetene ligge i silen.
-
Trinn 2
Kok opp sukker, eddik og vann i en kjele. Når sukkeret er løst opp, trekk gryten av platen og kjøl ned til romtemperatur. Del agurken i 2–3 deler. Bruk en grønnsaksskreller og skjær strimler av agurken. La ligge i laken i 15–30 minutter.
-
Trinn 3
Kutt løken i skiver og stek i en panne med 1 ss olje til den er blank og myk.
-
Trinn 4
Bland 2 ss olje, hvitløk, ingefær og 2 ts karripulver i en skål. Vend potetene og løk i blandingen. Spre potetene utover i en ildfast form og stek på 180 grader i ca. 15–20 minutter.
-
Trinn 5
Krydre laksestykkene med karri, salt og pepper. Stek i litt stekeolje i en panne til fisken er gyllen.
-
Trinn 6
Server fisk på poteter med syltet agurk og et dryss av mango, chili og koriander.