Hopp til innhold

One pot kjøttgryte

4.0 i snitt
Tidsbruk 60 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
11 ingredienser
One pot kjøttgryte
Kjøttgryter tar lang tid å lage, for kjøttet trenger tid til å bli mørt nok. I vår one pot kjøttgryte bruker man kjøttdeig, og derfor kunne lage en god gryte der alle ingrediensene blir ferdige til samme tid.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

400 gr
Kjøttdeig
2 ss
Smør
1 kg
Poteter
200 gr
Sellerirot
4 stk
Gulrøtter
1 stk
Løk
4 fedd
Hvitløk
2 stk
Laurbærblad
1 klype
Salt og pepper
2 stk
Tomater
4 dl
Kjøttkraft

Slik gjør du

Trinn 1

Skrell løken og finhakk. Stek kjøttdeig og løk i en gryte med smør. Salte og pepre godt.

Trinn 2

Finhakk hvitløk. Skrell og skjær gulrøtter og sellerirot i terninger. Ha i gryten. Tilsett laurbærblader.

Trinn 3

Skrell potetene og del i medium terninger. Ha oppi gryten. Skjær tomatene i terninger. Legg dem i gryten.

Trinn 4

Hell på kraft og kok opp. Sett temperaturen til medium og sett på lokk. Rør forsiktig i gryten av og til, og smak til med mer salt og pepper. Når potetene er møre og sausen har tyknet litt, er gryten ferdig. Dette tar ca. 45 min.