Hopp til innhold

Asiatisk hot pot med kikerter

Ingen vurderinger
Tidsbruk 30 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
17 ingredienser
736 planlagt
Asiatisk hot pot med kikerter

Hot Pot er en eldgammel kinesisk tilberedingsteknikk; prøv denne varianten med milde asiatiske smaker.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Ris

3 dl
Jasminris

Kjøttdeig

1 stk
Løk
2 fedd
Hvitløk
1 stk
Squash
2 stk
Gulrøtter
400 gr
Kjøttdeig av kylling og kalkun
2 ss
Olje

Hot Pot

1 boks
Hakkede tomater
1 boks
Kokosmelk
1 terning
Grønnsaksbuljong
1 ts
Paprikapulver
0.5 ts
Spisskummen
0.5 ts
Karripulver
1 boks
Kikerter
0.5 ts
Kanel
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Kok ris etter anvisning på pakken.

Trinn 2

Skrell og finhakk løk og hvitløk. Del squash og gulrøtter i biter.

Trinn 3

Ha olje i en varm gryte og tilsett løk og hvitløk. Stek til løken er myk og blank. Ha i squash og gulrøtter. Tilsett kjøttdeig, del opp og bland inn. Stek på høy varme til kjøttdeigen har fått litt farge.

Trinn 4

Ha i hermetiske tomater, kokosmelk, buljongterning og krydder. La gryten småkoke i 10 minutter. Ha i kikerter mot slutten av koketiden.

Trinn 5

Smak til med salt og pepper. Server!

Det lille ekstra

Server gjerne med frisk koriander. Dette er ikke inkludert på handlelappen – legg til om du ønsker det lille ekstra.