Hopp til innhold
Forside Oppskrifter Supper Tomatsuppe med bønner og cottage cheese

Tomatsuppe med bønner og cottage cheese

4.3 i snitt
Tomatsuppe med bønner og cottage cheese
En kremet tomatsuppe med hvite bønner og cottage cheese, gir en middag proppfull av proteiner og gode næringsstoffer. Perfekt for små og store!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

2 ss
Olivenolje
1 stk
Løk
3 fedd
Hvitløk
2 boks
Grovhakkede tomater
2 ss
Tomatpure
1 boks
Hvite bønner
150 gr
Cottage Cheese
2 kvist
Rosmarin eller timian
1 klype
Salt og pepper
4 dl
Grønnsaksbuljong
2 dl
Parmesan

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Finhakk løk og hvitløk. Sil av væsken fra bønnene. Varm oljen i en gryte, og ha i løk og hvitløk. Stek på lav varme til løken er blank og myk. Tilsett tomatpuré og rør rundt i et par minutter. Ha deretter i urter, grovhakkede tomater, buljong og bønner. Kok opp, legg på lokk og senk temperaturen til medium. La småkoke i 15 minutter.

  2. Trinn 2

    Rør inn parmesan og tilsett cottage cheese. Bruk stavmikser og blend til suppen er glatt. Smak til med salt og pepper. Server med en urtekvast på toppen.

Matjungelen tipser

Gjendyrk urtene! Rosmarin og timian kan gjendyrkes og få nytt liv. Klipp av stiklinger fra toppen av planten (ca. 7-10 cm lange). Fjern de nederste bladene, og sett stiklingen i et glass med vann i vinduskarmen, så vokser røttene ut på nytt. Når røttene er ca. 5 cm lange, kan den settes i jord, og vokse videre. Det er nesten magi.