Potet- og purresuppe
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Skrell potetene, rens purren og skjær i tykke skiver. Finhakk hvitløk.
-
Trinn 2
Fres purre og poteter i smør på middels til høy varme i en stekepanne i ca. 2 minutter. Ha i hvitløk og stek videre i 1 minutt til. Pass på så ikke hvitløken brenner seg.
Tilsett vann og buljongterninger og la koke i ca. 15 minutter til potetene er møre. Dette avhenger av størrelsen på potetene.
-
Trinn 3
For å lage krutonger: Forvarm stekeovnen til 200 grader varmluft.
Del eller riv loffskiver i 1 cm biter. Ha over i en stor bolle eller på stekebrett og dryss godt med olivenolje, finhakket hvitløk og flaksalt. Vend brødbitene slik at alle brødbitene blir dekket med litt olje.
Legg brødbitene på et stekebrett og sørg for at de ikke ligger for tett.
Stek lysebrune i ca. 7 minutter. Følg med på fargen ofte.
-
Trinn 4
Ha i fløte i suppen og kjør glatt med stavmikser. Vær forsiktig så du det ikke spruter kokvarm væske.
Smak til med salt, pepper og litt sitronsaft. Eventuelt revet sitronskall.
-
Trinn 5
Server suppen med krutonger, finhakkede mandler og gressløk. Kvern gjerne over litt pepper!
Tips
Blir suppen for tynn kan du spe på med vann, buljong eller melk.