Grønn minestronesuppe | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Grønnsaker Grønn minestronesuppe

Grønn minestronesuppe

4.0 i snitt
Grønn minestronesuppe
Minestrone betyr en stor eller tykk suppe på italiensk, og er den perfekte anledningen til å bruke alle grønnsakene du har i skuffen. "Alt" går i denne suppen, og en ekstra mettende suppe får du ved å tilsette pasta mot slutten av koketiden. Her er et forslag til en grønn minestrone, men bruker du hermetiske tomater får du en rød suppe. Uansett farge, rasp alltid over parmesan og drypp over litt god olivenolje før servering. Molto buono!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 stk
Løk
2 stk
Potet
2 stk
Gulrot
1 stk
Squash
100 gr
Erter
200 gr
Spinat
1 neve
Basilikum
100 gr
Parmesan
1 klype
Salt
1 ss
Olivenolje
1 klype
Pepper

Slik gjør du

 1. Trinn 1

  Skrell og kutt løken fint. Kutt poteter og grønnsaker i terninger.

 2. Trinn 2

  Varm 1 ss olivenolje i en kjele og stek løken til den blank og myk. Tilsett poteter, gulrøtter og squash og stek videre i ca 5 minutter. Hell på vann til det dekker grønnsakene, og litt til. Kok opp og la det småkoke på lav varme i 20-30 minutter. Tilsett mer vann hvis du synes det koker for mye inn.

 3. Trinn 3

  Ta av noen øser av kraften og ha det i en blender sammen med ertene. Kjør til puré og hell tilbake i gryta. Vend inn spinaten. La det putre et par minutter, til spinaten har falt sammen. Smak til med salt og pepper.

 4. Trinn 4

  Server minestronen med hakket, frisk basilikum, revet parmesan og noen dråper god olivenolje.

Tips

Har du en tørr skalk med parmesan liggende, vil den gi super smak til suppen hvis du deler den i et par biter og lar den koke med i suppen de siste 5-7 minuttene.