Grønn mettende salat | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Grønnsaker Grønn mettende salat

Grønn mettende salat

3.6 i snitt
Grønn mettende salat
Poteter, korn, bønner, erter eller ris gjør salaten ekstra mettende. En smakfull middagssalat med ertepesto, avokado og gresskarkjerner.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

500 gr
Småpoteter
150 gr
Aspargesbønner (frosne eller ferske)
150 gr
Gresskarkjerner
1 stk
Brokkoli
1 stk
Avokado
0.5 potte
Basilikum
2 ss
Olivenolje
0.5 ts
Flaksalt

Ertepesto

200 gr
Frosne erter
30 gr
Parmesan
1 fedd
Hvitløk
50 gr
Gresskarkjerner
1 ss
Sitronsaft
0.5 ts
Flaksalt
2 ss
Olivenolje

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Del potetene i fire og kok dem møre i saltet vann.

  2. Trinn 2

    Skjær buketter av brokkolien. Kok i saltet vann i 5 minutter sammen med aspargesbønner. Skrell stilken av brokkolien og skjær av nederste del. Skjær resten av stilken i tynne skiver, og bruk rå i salaten.

  3. Trinn 3

    Ha alle gresskarkjernene utover et stekebrett og bak i ovnen på 180 grader i cirka fem minutter, til de er gylne. Bruk halvparten som topping i salaten. Resten skal brukes i pestoen.

  4. Trinn 4

    Lag ertepesto: Ha ertene i kokende, saltet vann i ett minutt. Sil av vannet og bland ertene med revet parmesan, gresskarkjerner, salt, olivenolje, hakket hvitløk og sitronsaft. Kjør i blender til du har en glatt konsistens. Smak til med salt og sitron.

  5. Trinn 5

    Del avokadoen i skiver. Legg grønnsakene på et fat og dryss gresskarkjerner over. Ha over olivenolje, og et dryss med salt og basilikum. Server salat med ertepesto til.