Grønn mettende salat
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Del potetene i fire og kok dem møre i saltet vann.
-
Trinn 2
Skjær buketter av brokkolien. Kok i saltet vann i 5 minutter sammen med aspargesbønner. Skrell stilken av brokkolien og skjær av nederste del. Skjær resten av stilken i tynne skiver, og bruk rå i salaten.
-
Trinn 3
Ha alle gresskarkjernene utover et stekebrett og bak i ovnen på 180 grader i cirka fem minutter, til de er gylne. Bruk halvparten som topping i salaten. Resten skal brukes i pestoen.
-
Trinn 4
Lag ertepesto: Ha ertene i kokende, saltet vann i ett minutt. Sil av vannet og bland ertene med revet parmesan, gresskarkjerner, salt, olivenolje, hakket hvitløk og sitronsaft. Kjør i blender til du har en glatt konsistens. Smak til med salt og sitron.
-
Trinn 5
Del avokadoen i skiver. Legg grønnsakene på et fat og dryss gresskarkjerner over. Ha over olivenolje, og et dryss med salt og basilikum. Server salat med ertepesto til.