Gnocchi med sprøstekt bacon
I Italia kalles gnocchi med tomatsaus for strangolapreti, som betyr prestekvelere. Bakgrunnen for navnet er en vandrehistorie om en grådig prest som spiste gnocchi så fort at han ble kvalt.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Kok mandelpotetene med skallet på. Fjern skallet mens de er varme og press dem gjennom en sikt.
-
Trinn 2
Bland potetpureen med hvetemel, potetmel, sammenpisket egg og salt til en fast deig.
-
Trinn 3
Trill ut lange potetpølser og kutt opp i 2 cm biter. Du kan gjerne bruke litt hvetemel til å bake ut med hvis potetmassen er litt klissete.
-
Trinn 4
Kok opp 2 liter vann med 2 ss salt og kok gnocchien i 3 minutter. Hell av vannet og ha dem i et serveringsfat.
-
Trinn 5
Stek baconbiter gyllenbrune i solsikkeolje sammen med hakket løk. Tilsett persille og hell alt over gnocchien. Server med salat.
Tips!
Kalde gnocchi blir kjempegode hvis du steker dem litt i smør med finrevet parmesan og litt nykvernet pepper. Server gjerne med frisk persille.