Kyllingbryst med soppfrikassé | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Kylling til middag Kyllingfilet Kyllingbryst med soppfrikassé

Kyllingbryst med soppfrikassé

Ingen vurderinger
Kyllingbryst med soppfrikassé

En rik soppfrikassé laget med både smør, fløte og parmesan er et perfekt følge til det milde og delikate kyllingkjøttet.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Kylling

4 pk
Kyllingbryst med skinn
2 ss
Olje

Kryddersmør

2 ss
Smør
1 fedd
Hvitløk
1 kvist
Rosmarin

Spinat

1 pose
Spinat
1 ss
Smør
1 fedd
Hvitløk

Løk

1 stk
Løk
2 ss
Olivenolje

Soppfrikassé

4 stk
Champignon
50 gr
Smør
1 dl
Tørr hvitvin (kan sløyfes)
1 stk
Sjalottløk
1 dl
Fløte
3 ss
Revet parmesan
0.5 dl
Vann
0.5 stk
Sitron
1 terning
Kylingbuljong

Slik gjør du

 1. Trinn 1

  Forvarm ovnen til 180°C. Brun kyllingbrystene på skinnsiden i en varm stekepanne med olje til de er gylne. Ha på salt og kvernet sort pepper. Smelt smør i en panne og tilsett knust hvitløkfedd og hakket rosmarin. Pensle kyllingen med kryddersmøret og stek brystene videre i ovn i 12-15 minutter. La kyllingen hvile i 5 minutter før servering.

 2. Trinn 2

  Skjær løken i tykke skiver. Pensle med olje og stek dem gylne i stekepanne. Etterstek i ovn ved 180°C til de er møre, ca. 10 minutter.

 3. Trinn 3

  Vask og tørk spinaten. Stek den i smør sammen med et helt fedd hvitløk uten skall. Steketiden er kort, spinaten skal bare ”falle sammen”. Smak til med salt og kvernet sort pepper (ta ut hvitløken før servering).

 4. Trinn 4

  Soppfrikassé: Kutt sjampinjongen i biter og stek dem i smør. Når de er gylne, tilsettes skivet løk. Stek videre til løken er blank. Tilsett evt. hvitvin og reduser helt ned. Ha i fløte og buljong og reduser til en tykk frikassé. Riv i parmesan og smak til med sitron, salt og kvernet sort pepper. Skjær kyllingbrystet i to og server med spinat, løkskiver og soppfrikassé.

Litt revet sitronskall løfter smaken på kyllingen.