Hopp til innhold

Timian- og hvitløkstekt kyllingbryst

Ingen vurderinger
Tidsbruk 40 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
20 ingredienser
62 planlagt
Timian- og hvitløkstekt kyllingbryst

Selv om retten består av mange ingredienser er den enkel og rask å lage.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Kyllingbryst

10 fedd
Hvitløk
1 potte
Bladpersille
1 potte
Timian eller salvie
3 stk
Kyllingbryst
1 ss
Olivenolje
1 ss
Smør
1 klype
Pepper
1 klype
Salt

Brokkolikrem

1 stk
Brokkoli
1 dl
Helmelk
1 ss
Smør
1 klype
Salt

Aspargessalat

2 bunt
Asparges
2 stk
Sjalottløk
2 stk
Gulrøtter
2 ss
Finhakket gressløk
1 ss
Sesamfrø
1 ss
Olivenolje
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Trekk skinnet på kyllingbrystet til side og legg bladpersille under. Krydre kyllingen og stek den i litt smør i en gryte sammen med fire kvister timian og hvitløksfeddene. Legg på lokk og pass på at fettet på kyllingen blir sprøtt uten å sette seg fast i gryten. Ved grytesteking får retten ekstra smak og aroma fra alle ingrediensene.

Trinn 2

Rens asparges ved å fjerne (knekke av) nedre del av stilken. Vask og kok aspargesen i lettsaltet vann til den fortsatt har en hard kjerne. Avkjøl raskt i isvann. Gjør det samme med minigulrøttene, la gjerne litt av det grønne sitte igjen på gulroten. Skjær aspargesen i biter og mariner med olivenolje og finhakket sjalottløk, sesamfrø og gressløk. Anrett gulrøttene sammen med aspargessalaten.

Trinn 3

Del brokkolien i små «buketter», skrell stilken og skjær i terninger. Kok brokkoli i kokende vann med salt, til den er mør. Sil av vannet og tilsett nykokt og varm brokkoli, smør og litt melk i en blender. Kjør til en grønn krem. Konsistensen er riktig når maskinen klarer å «dra» kremen rundt i bollen, tilsett ev. litt mer melk hvis det er nødvendig. Smak til og server kald eller varm.

Trinn 4

Server temperert aspargessalat sammen med kyllingbryst og brokkolikrem.