Timian- og hvitløkstekt kyllingbryst
Selv om retten består av mange ingredienser er den enkel og rask å lage.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Trekk skinnet på kyllingbrystet til side og legg bladpersille under. Krydre kyllingen og stek den i litt smør i en gryte sammen med fire kvister timian og hvitløksfeddene. Legg på lokk og pass på at fettet på kyllingen blir sprøtt uten å sette seg fast i gryten. Ved grytesteking får retten ekstra smak og aroma fra alle ingrediensene.
-
Trinn 2
Rens asparges ved å fjerne (knekke av) nedre del av stilken. Vask og kok aspargesen i lettsaltet vann til den fortsatt har en hard kjerne. Avkjøl raskt i isvann. Gjør det samme med minigulrøttene, la gjerne litt av det grønne sitte igjen på gulroten. Skjær aspargesen i biter og mariner med olivenolje og finhakket sjalottløk, sesamfrø og gressløk. Anrett gulrøttene sammen med aspargessalaten.
-
Trinn 3
Del brokkolien i små «buketter», skrell stilken og skjær i terninger. Kok brokkoli i kokende vann med salt, til den er mør. Sil av vannet og tilsett nykokt og varm brokkoli, smør og litt melk i en blender. Kjør til en grønn krem. Konsistensen er riktig når maskinen klarer å «dra» kremen rundt i bollen, tilsett ev. litt mer melk hvis det er nødvendig. Smak til og server kald eller varm.
-
Trinn 4
Server temperert aspargessalat sammen med kyllingbryst og brokkolikrem.