Chili con carne kjøttboller
Prøv chili con carne kjøttboller med ostesaus og nachos. En klassisk middagsfavoritt med ny vri!
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Sett ovnen på 240 grader.
-
Trinn 2
Lag kjøttbollene: Kutt løken. Bløtlegg brødsmuler i melk og sammenpisket egg. Tilsett koriander, malt paprika, malt spisskummen, oregano, løk og kjøttdeig. Form til små kjøttboller og stek dem gylne i cirka 3 minutter med litt olje.
-
Trinn 3
Lag sausen: Finhakk hvitløk og chili og skjær paprika i strimler. Varm olivenolje i en kjele. Tilsett hvitløk, chili, paprika og fres i noen minutter, før du heller over tomater og malt paprika, malt spisskummen og oregano. La koke i 5 min. Sil av bønner og ha dem over i kjelen.
-
Trinn 4
Legg kjøttbollene i sausen og la putre i cirka 15 minutter. Smak til med salt og pepper. Hvis sausen blir for tykk, kan du tilsette litt vann.
-
Trinn 5
Hell kjøttbollene og saus i en ildfast form. Strø over ost. Stek på 240 grader til osten er gyllen (ca. 10 minutter).
-
Trinn 6
Server med hakket koriander, rømme og nachos. Du kan også servere ris til.
TIPS!
Liker du gryten litt ekstra hot, kan du ha i ekstra chilipulver.