Chili con carne kjøttboller | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Kjøttdeig Chili con carne kjøttboller

Chili con carne kjøttboller

3.7 i snitt
Chili con carne kjøttboller

Prøv chili con carne kjøttboller med ostesaus og nachos. En klassisk middagsfavoritt med ny vri!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

600 gr
Kjøttdeig av storfe
1 stk
Løk
1 stk
Egg
5 ss
Melk
1 neve
Frisk koriander
2 ts
Malt paprika
2 ts
Malt spisskummen
2 ts
Tørket oregano
50 gr
Brødsmuler

Saus

1 boks
Sorte bønner
1 stk
Rød paprika
1 stk
Rød chili
2 fedd
Hvitløk
2 ts
Malt paprika
2 ts
Malt spisskummen
2 ts
Tørket oregano
2 boks
Hakkede tomater
200 gr
Revet ost
0.5 dl
Olivenolje
1 klype
Salt og pepper

Til servering

1 neve
Frisk koriander
1 pose
Nachos
1 dl
Rømme
1 pose
Ris (valgfritt)

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Sett ovnen på 240 grader.

  2. Trinn 2

    Lag kjøttbollene: Kutt løken. Bløtlegg brødsmuler i melk og sammenpisket egg. Tilsett koriander, malt paprika, malt spisskummen, oregano, løk og kjøttdeig. Form til små kjøttboller og stek dem gylne i cirka 3 minutter med litt olje.

  3. Trinn 3

    Lag sausen: Finhakk hvitløk og chili og skjær paprika i strimler. Varm olivenolje i en kjele. Tilsett hvitløk, chili, paprika og fres i noen minutter, før du heller over tomater og malt paprika, malt spisskummen og oregano. La koke i 5 min. Sil av bønner og ha dem over i kjelen.

  4. Trinn 4

    Legg kjøttbollene i sausen og la putre i cirka 15 minutter. Smak til med salt og pepper. Hvis sausen blir for tykk, kan du tilsette litt vann.

  5. Trinn 5

    Hell kjøttbollene og saus i en ildfast form. Strø over ost. Stek på 240 grader til osten er gyllen (ca. 10 minutter).

  6. Trinn 6

    Server med hakket koriander, rømme og nachos. Du kan også servere ris til.

TIPS!

Liker du gryten litt ekstra hot, kan du ha i ekstra chilipulver.