Hopp til innhold

Chili con carne kjøttboller

4.8 i snitt
Tidsbruk 60 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
24 ingredienser
158 planlagt
Chili con carne kjøttboller

Prøv chili con carne kjøttboller med ostesaus og nachos. En klassisk middagsfavoritt med ny vri!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

600 gr
Kjøttdeig av storfe
1 stk
Løk
1 stk
Egg
5 ss
Melk
1 neve
Frisk koriander
2 ts
Malt paprika
2 ts
Malt spisskummen
2 ts
Tørket oregano
50 gr
Brødsmuler

Saus

1 boks
Sorte bønner
1 stk
Rød paprika
1 stk
Rød chili
2 fedd
Hvitløk
2 ts
Malt paprika
2 ts
Malt spisskummen
2 ts
Tørket oregano
2 boks
Hakkede tomater
200 gr
Revet ost
0.5 dl
Olivenolje
1 klype
Salt og pepper

Til servering

1 neve
Frisk koriander
1 pose
Nachos
1 dl
Rømme
1 pose
Ris (valgfritt)

Slik gjør du

Trinn 1

Sett ovnen på 240 grader.

Trinn 2

Lag kjøttbollene: Kutt løken. Bløtlegg brødsmuler i melk og sammenpisket egg. Tilsett koriander, malt paprika, malt spisskummen, oregano, løk og kjøttdeig. Form til små kjøttboller og stek dem gylne i cirka 3 minutter med litt olje.

Trinn 3

Lag sausen: Finhakk hvitløk og chili og skjær paprika i strimler. Varm olivenolje i en kjele. Tilsett hvitløk, chili, paprika og fres i noen minutter, før du heller over tomater og malt paprika, malt spisskummen og oregano. La koke i 5 min. Sil av bønner og ha dem over i kjelen.

Trinn 4

Legg kjøttbollene i sausen og la putre i cirka 15 minutter. Smak til med salt og pepper. Hvis sausen blir for tykk, kan du tilsette litt vann.

Trinn 5

Hell kjøttbollene og saus i en ildfast form. Strø over ost. Stek på 240 grader til osten er gyllen (ca. 10 minutter).

Trinn 6

Server med hakket koriander, rømme og nachos. Du kan også servere ris til.

TIPS!

Liker du gryten litt ekstra hot, kan du ha i ekstra chilipulver.